Чи повернеться знову рекордна спека цього літа?
Україна

Чи повернеться знову рекордна спека цього літа?

16 липня 2022, 14:20
0
1
Сподобалось?
1

Ми пережили найспекотніші дні літа. У деяких регіонах у затінку фіксували +40. Люди дивилися на небо і просили дощу, а в селах щовечора поливали городи, бо все ніби закам’яніло. На щастя, початок тижня приніс опади та довгоочікувану прохолоду. Але чи не повернеться спека знову?

Цьогорічне літо встановило температурні рекорди. У кожній області вони були свої. Так одного дня у Луцьку зафіксували +33 градуси. За понад 60 років роботи Волинського гідрометеоцентру такий показник фіксують вперше. А на Житомирщині теж відмітили найвищу температуру повітря за всю історію метеоспостережень.

– Температура червневого дня досягала 34-36°С, що на всій території області вище абсолютних максимумів не тільки для цієї дати, а також для червня за весь період спостережень з 1945 року, – зазначили житомирські метеорологи.

На Закарпатті автоматична метеостанція «Ужгород» зафікусувала рекорд + 39,8. Це найвищий показник за 130 років спостереження. У таку спеку рекомендується знаходитися у приміщені, а прогулянки на свіжому повітрі планувати на ранковий та вечірній час. Ми таки дочекалися дощів і комфортної температури + 22-25. Однак, розслаблятися не варто, вважають синоптики: до 18 липня денна температура знову підніметься до 32–34 градусів. Хоча під кінець місяця знизиться і, можливо, підуть дощі.

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися