Новий генпрокурор їздив у Крим і лобіював вибори на окупованих територіях
Україна

Новий генпрокурор їздив у Крим і лобіював вибори на окупованих територіях

2 серпня 2022, 18:45
0
-3
Сподобалось?
-3

Новий генеральний прокурор України Андрій Костін, засвітився в не одному скандалі.

Leopolis.news зібрав головні зашквари, у які потрапив раніше новий Генпрокурор.

Андрія Костіна включили до списку «Слуги народу» до ВРУ за рекомендацією голови ОП Андрія Єрмака. В одному з інтерв’ю Андрій Єрмак фактично прямо визнавав свої товариські стосунки з Андрієм Костіним.

Крім цього журналістам вдалось сфотографувати SMS на телефоні Костіна у сесійній залі, ймовірно, від Єрмака. Зокрема, у вересні 2020 року нардепа Гео Лероса виключили з фракції «Слуга народу» на вимогу президента Володимира Зеленського. Тоді ж журналісти зафіксували, що нардеп «Слуги народу» Андрій Костін отримав повідомлення від якогось Борисовича: «А у мене є питання, є хтось із 250 осіб, хто перестане мовчки слухати, як Президента і мене цей п*дар поливає брудом». Зауважимо, що Єрмак по батькові Борисович і саме його критикував Лерос з трибуни Ради.

Костін брав участь у конкурсі на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але не пройшов його за критерієм доброчесності. Власне після програшу Костіна Офіс президента заблокував конкурс. А його переможця Олександра Клименка, який переміг понад 1,5 роки тому, призначили на посаду керівника САП лише тепер.

Андрій Костін був кілька разів в окупованому Криму. Про це стало відомо саме під час під час співбесіди у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, яка відбулася у червні 2021 року.

Тоді член конкурсної комісії із обрання голови САП Драго Кос запитав Костіна, чи був він у Криму після російської окупації півострова.

«Так, я перебував (у Криму – авт.), але це було до того, як я був обраний народним депутатом України. Я був разом зі своєю сім’єю. Це стосувалося особистих питань, бо наш сімейний лікар виявилася... Вона все життя жила у Сімферополі, продовжувала жити там, тому це було пов’язано з цією особистою причиною. Хочу наголосити, що ні я, ні члени моєї родини жодного бізнесу в Криму не маємо», – відповів Костін.

Нардеп Костін як керівник парламентського комітету із правової політики відповідав за судову реформу, але саме й період його керівництва комітетом належна судова реформа відкладалась, блокувалась, а необхідні законодавчі зміни спотворювалися.

На певний час зупинився процес перезапуску ВККС, через що Україні бракує вже понад 2000 суддів. Замість перезапуску ВРП почалося її посилення.

Як член української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях, а з листопада 2021 року її керівник, просував ідею доцільності виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Юрист Андрій Костін розповідав, що місцеві вибори на окупованих територіях можна провести з допомогою одноразової постанови. Також він просував ідеї розмінування і переговорів із Кремлем в рамках «нормандського формату».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися