Помилково отримали 6500, тож тепер вертайте назад
Україна

Помилково отримали 6500, тож тепер вертайте назад

14 серпня 2022, 11:42
0
0
Сподобалось?
0

Чимало людей зареєструвалися у березні для отримання допомоги від держави у програмі «єПідтримка». Однак не всі категорії громадян, згідно із законодавством, мали право на отримання тих 6500 гривень. Але наші люди не дуже зважають на закон, тому заявки подавали усі. Надіялися, а раптом пощастить. Декому й справді поталанило, уже й гроші отримані потратили. Тепер же у Міністерстві фінансів додивилися, що вони помилково отримали виплати. Тож тепер доведеться їх повертати.

Знайома, назвемо її Олесею, працює у державній установі і постійно утримувала зарплату з бюджету. Вона знала, що не має права на отримання цієї допомоги, але таки подала заявку.

– Подумала, а раптом гроші прийдуть, – розповідає вона. – Колегам надійшла відмова, мені ж десь у травні «впали» 6500. Звичайно, зраділа, але нікому на роботі про це не сказала. Купила телефон. Аж тут, як грім серед ясного неба, новина, що треба віддавати ці гроші. Керівнику нашої установи надійшов лист з Міністерства економіки з конкретними прізвищами. Виявилося, я та ще двоє таких «розумників» попалися. Директор викликав до себе, дав реквізити рахунка і сказав: якщо не хочете проблем, то перераховуйте 6500 гривень ось сюди!

Як зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко під час перевірки Реєстру отримувачів допомоги у рамках програми «єПідтримка», за період із 7 по 31 березня 2022 року виявили людей, які помилково отримали 6500. Там міститься інформація про майже 4,8 мільйона одержувачів цієї допомоги. Серед них – 25 524 особи, які є працівниками бюджетних підприємств і не мали права на неї. Бюджетним установам та організаціям Міністерство економіки України направило листи з проханням «забезпечити повернення неправомірно отриманих коштів працівниками». Там же вказані банківські реквізити, на які потрібно перерахувати кошти. Але чи всі їх віддадуть, чи знову схитрують? Юрист Іван Ліберман радить не жартувати, бо держава має повне право стягувати ці гроші через суд. Тоді людині, окрім повернення тих 6500 гривень, доведеться сплатити ще й судовий збір, а це кілька тисяч гривень, бо сюди додасться ще й оплата роботи виконавчої служби.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися