На Волині господарствам дають дотацію на телят
Волинь

На Волині господарствам дають дотацію на телят

22 липня 2023, 15:16
0
1
Сподобалось?
1

На Волині запроваджено допомогу з обласного бюджету для селян, які вирощують молодняк великої рогатої худоби. Дотацію надають тим господарствам, де народжується від одного до п’ятдесяти телят. Про це розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко. На отримання коштів подали заявки 400 волинян, які доглядають понад 600 голів молодняка великої рогатої худоби. Загальна сума передбачених виплат – один мільйон гривень. За перші пів року за одне теля з обласного бюджету платять 700 гривень, за наступні шість місяців – 1300. Уся худоба має бути паспортизована. Головне завдання влади – стабілізувати поголів’я і зацікавити, щоб люди його збільшували. Прийом документів на літній період уже завершився, а наступний розпочнеться в жовтні.

Фермер-одноосібник Леонід Борейко з Боратинської громади претендує на дотацію, бо утримує велику рогату худобу. За пів року в його господарстві народилося п’ятеро телят. Документи селянин уже подав, нині очікує на виплати. У стаді він має 21 дорослу дійну корову. У господарстві одна тварина дає від 15 до 20 літрів молока на добу, середня жирність – 3,8 відсотка.
– Я тримаю чорно-рябу українську породу, вона вигідна тим, що звикла до наших кормів, до пасовиська, їй не треба великого зоотехнічного й ветеринарного нагляду, – розповів Леонід Борейко.

Олесь ТИХОНЕВИЧ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися