У Луцьку відбудеться  допрем’єрний показ історичного фільму «Довбуш»
Україна

У Луцьку відбудеться допрем’єрний показ історичного фільму «Довбуш»

18 серпня 2023, 12:27
0
2
Сподобалось?
2

До Дня Незалежності України відбудеться головна кінопрем’єра року – в широкий прокат вийде пригодницько-історичний фільм «Довбуш».

 Так, у Луцьку допрем’єрний показ за участі його творців та акторів запланований на 22 серпня.

Стрічка розповідає про славетного ватажка опришків, національного героя Олексу Довбуша, який разом зі своєю ватагою прагне вибороти право жити вільно на своїй землі.

Фільм має чимало унікальних особливостей. Зокрема, це наймасштабніший український фільм на сьогоднішній день за кількості задіяних акторів масових сцен, каскадерів, реконструкторів, локацій. Для зйомок обрали унікальні природні та історичні локації України: ландшафти, праліси, майже недоторкані сучасністю скелі та урочища, які несуть у собі силу і магію дикої природи й вільного духу. До слова, фільм знімали в Карпатах, Тернопільський області та Києві. 

Окрім того, під час знімального процесу побудували багато дуже складних декорацій, як в павільйоні, так і на локаціях. Також відновили зброю, багато реквізиту та велику кількість костюмів. Більшість із реквізитів доводилося відтворювати за історичними документами та переказами місцевих. А самі герої спеціально опановували гуцульський діалект і навички бойової майстерності.

Слід зазначити, що фільм «Довбуш» створений українською кінокомпанією ТОВ «Пронто Фільм» за участю кінематографічної команди однодумців з України, Польщі, Канади та США. Історичний пригодницький фільм зняв український режисер Олесь Санін. Зйомки розпочалися ще у серпні 2018 року, але роботу кілька разів призупиняли через технічні труднощі та пандемію.

А вже з 24 серпня грандіозний історичний фільм про легендарного українського героя Олексу Довбуша можна буде переглянути у кінотеатрах країни.

Дивись українське!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися