На Вінниччині вдова загиблого військового в пам'ять про чоловіка здійснила його мрію
Вінничина

На Вінниччині вдова загиблого військового в пам'ять про чоловіка здійснила його мрію

2 травня, 11:33
0
0
Сподобалось?
0

Переселенка з Криму Юлія Гаврилюк відкрила на Вінниччині мініцех із виробництва хліба та пиріжків.

Про це мріяв її чоловік, який загинув у боях за Бахмут. Володимир пішов захищати Україну з перших днів повномасштабної війни. А дружина відразу взялася волонтерити і розвивати село, де він народився.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Валерія Кузнєцова.

У селі Степанівка Юлія Гаврилюк відкрила мініпекарню та випікає там смаколики. Відкрила пекарню Юлія за грантові кошти в пам'ять про свого чоловіка Володимира, який загинув у грудні 2022 року в боях за Бахмут.

"Я себе називала дружиною, яка подає патрони. Мій чоловік ціною власного життя припинив захищати нашу державу, я розуміла — це справа життя і його смерть не повинна бути даремною. Волію допомагати сім'ям, щоб захисники повернулись додому", — каже Юлія Гаврилюк.

Подружжя з рідної для Юлії Ялти переїхало до Степанівки, звідки родом Володимир, після анексії Криму. Почали вирощувати у селі малину. Жінка продавала смаколики, чоловік вступив до лав Нацполіції. Він дуже любив землю, а ще — бандури і кобзи. Виготовляв інструменти і носив оселедець.

"Людина, яка прагнула займатись саморозвитком, людина, яка любила дітей і мене, яка любила землю, нічого деструктивного в руках не тримав і я не розуміла, як в його руках може бути зброя, але я знаю, що його вчинок для мене героїчний", — наголошує Юлія Гаврилюк.

Після загибелі Володимира Юлія написала книгу і, щоб продовжити справу чоловіка, відкрила пекарню, аби допомагати військовим.

Понад половину прибутку йде на військо, каже Юлія. Собі залишають лише кошти на сировину і зарплати. А ще для бійців волонтерки виробляють м’ясні консерви та каші.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися