«Не варто асоціювати себе з силами зла, навіть жартома», - в ПЦУ прокоментували свято Геловіну
Україна

«Не варто асоціювати себе з силами зла, навіть жартома», - в ПЦУ прокоментували свято Геловіну

31 жовтня 2023, 10:18
0
0
Сподобалось?
0

Геловін існує як певне явище сучасної маскультури. Геловін не є ані релігійним, ані державним святом. Водночас немає сенсу й заперечувати його існування або ще більше розділяти суспільство на тлі його відзначення.

На цьому наголосили в ПЦУ.

«Бог наділив людину даром свободи вибору, тож кожен вільний обирати – і, звісно, нести власну відповідальність за свій вибір: чи є місце Геловіну у вашому житті, чи зробить він вас кращими, чи додасть доброго й корисного, чи допоможе ближнім – адже саме з цих позицій ми, як православні християни, повинні виходити, роблячи той чи інший вибір у цьому житті», – зазначили в церкві.

Водночас там зауважують, що Геловін точно не має ніякого стосунку до Православ’я. Halloween – All Hallows eve – Вечір усіх святих є початком святкування Дня всіх святих, який святкується Римо-католицькою церквою 1 листопада. Православна ж церква відзначає свято Всіх святих влітку, в першу неділю після дня Святої Трійці (П’ятидесятниці), чим підкреслює зв’язок святості з дією Духа Святого.

«Зараз дуже непростий час жорстокої, кровопролитної повномасштабної війни в Україні. Дуже багато навколо травмованих людей – як фізично, так і психологічно, морально, душевно. Багато (включно з дітьми) за час війни пройшли і бачили те, чого воліли б ніколи не бачити: каліцтва, людську смерть, рештки тіл, відірвані кінцівки, спотворені обличчя… неприкриті жахи війни. Чи варто зараз їм про це нагадувати і викликати непотрібні асоціації «геловінськими костюмами», перевдяганням в образи мертвих істот чи осіб, імітацією відірваних кінцівок, порваних і зашитих облич, плям крові, черепами, скелетами?..» – зауважили в ПЦУ.

І закликають подумати про ближніх спочатку, про горе, страх і смерть, яких зараз поруч більше ніж достатньо:

«Завжди можна зробити вибір, і замість темряви – прагнути світла. Бо зараз ми, українці, саме зі злом – воюємо. Не варто асоціювати себе з силами зла, навіть жартома. Завжди, а особливо в час війни, нам дуже потрібні світло та добро!»


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися