Рада остаточно ухвалила законопроєкт про військовий облік: деталі
Україна

Рада остаточно ухвалила законопроєкт про військовий облік: деталі

16 січня, 15:29
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №10062 про створення єдиного електронного реєстру військовозобовʼязаних, запровадження сертифіката захисника та автоматичного отримання УБД.

Про це повідомили нардепи із зали парламенту.

"Рада підтримала законопроєкт про автоматичне отримання УБД і створення єдиного електронного реєстру військовозобовʼязаних (№10062). За – 249", – написав у Мережі нардеп від "Єврсолідарності" Олексій Гончаренко.

Про ухвалення закону в цілому "після довгих і складних дискусій, і провалу багатьох правок" повідомив і нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Нагадаємо, під час підготування законопроєкту №10062 до голосування у другому читанні документ розкритикували народні депутати та юристи. Причина – наявні в законопроєкті норми, які передбачають внесення до реєстру військовозобов’язаних інформації про адмінправопорушення українців, виїзди за кордон та боргові зобов’язання. Народні обранці назвали це надмірним втручанням у приватне життя.

А юристи розкритикували законопроєкт за загрозу нацбезпеці, адже чутлива інформація з реєстрів, яка дає право на бронювання чи відстрочку, може зберігатися "невідомо де".

Раніше 16 січня нардеп фракції "Слуга народу", член Комітету з питань нацбезпеки Олександр Федієнко повідомив ТСН.ua, що норми про втручання у приватне життя українців, найімовірніше, не увійдуть до фінальної редакції законопроєкту №10062.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися