Загинув ексгравець луцької «Волині» Роман Годований
Україна

Загинув ексгравець луцької «Волині» Роман Годований

20 лютого, 14:23
0
-3
Сподобалось?
-3

29 листопада 2023 року від обстрілу ворожого танку на війні з російськими окупантами загинув ексгравець луцької «Волині» Роман Годований.

Про нього розповіли на платформі «Янголи спорту».

Народився він на Тернопільщині, там і робив свої перші кроки у футболі. У складі місцевої команди «Тернопіль» виборов звання чемпіона області. Згодом талановитого хлопця запросили до  тернопільської «Ниви», з якою він грав у Першій та Другій лігах.

У 2009 році Роман став чемпіоном Європи серед студентських команд у складі ФК «Тернопіль», а у 2010 – виборов бронзові нагороди континентальної першості.

Пізніше молодий центральний захисник підписав контракт з луцькою «Волинню», якій допоміг виграти срібло Першої ліги і потрапити до елітного дивізіону українського чемпіонату. Наступного сезону Роман дебютував в УПЛ, де зіграв 15 матчів. Потім нетривалий час виступав у Білорусі, але у 2018 році через травму професійну футбольну кар’єру довелося закінчити. Останні кілька років до цього він провів у ФК «Мельниця» з Мельниці-Подільської Тернопільської області, де збудував будинок і оселився разом з родиною.

Після початку повномасштабного вторгнення футболіст у 33-й окремій механізованій бригаді. Вночі 29 листопада 2023 року 33-річний Роман Годований був на бойовому виході, коли по його підрозділу відкрив вогонь ворожий танк. Бійці забігли у посадку, де зачепили розтяжку… У Героя залишилися кохана дружина і двоє дітей…


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися