І через 25 років українці не знають правди про загибель Чорновола
Україна

І через 25 років українці не знають правди про загибель Чорновола

28 березня, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

25 березня 1999-го в автоаварії загинув український політик В’ячеслав Чорновіл. Він був одним із тих, завдяки кому створилася українська держава. За це він 15 років відсидів у радянських таборах. Навколо загибелі В’ячеслава Чорновола є багато таємниць. Офіційна версія – випадкова автокатастрофа. Але багато хто вважає інакше. Колишній заступник генерального прокурора Микола Голомша припускав, що Чорновола після аварії добили кількома ударами кастета.

«Було встановлено відключення подушок безпеки. І підробку огляду місця події. Було встановлено вбивство на Волині головного свідка. Коли ми відкопали труп, там були важкі метали в кістках. (Офіційно пасажир КАМАЗу із Кам’янухи Маневицького району молодим раптово помер від серцевого нападу, – авт.) І ми розкрутили експерта, який сказав, що він не розтинав труп Чорновола», – поділився деталями розслідування ексчиновник. Щодо водія вантажівки Володимира Куделі, відомо, що справи проти нього закрили у 2014 році – за закінченням десятирічного терміну притягнення до відповідальності.

Похорони В’ячеслава Чорновола в Києві зібрали за різними оцінками від 200 тисяч до мільйона людей.

Нагадаємо, що на президентських виборах 1 грудня 1991-го за В’ячеслава Чорновола віддали голоси 23,27% українців. Він посів друге місце після Леоніда Кравчука. У 1999-му лідер Народного Руху України єдиний міг перемогти Леоніда Кучму в другому турі. Але йому не дали такого шансу.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися