В Луцьку під час благодійного ярмарку продають мотанки, які знайшли військові у Бахмуті
Україна

В Луцьку під час благодійного ярмарку продають мотанки, які знайшли військові у Бахмуті

12 квітня, 11:15
0
0
Сподобалось?
0

Під час благодійного марафону "Великдень зігріває душі" у Луцьку стартував продаж ляльок-мотанок, які військові 14 окремої механізованої бригади знайшли у зруйнованому Бахмуті на Донеччині.

Нині благодійні ляльки-мотанки можна придбати в обласній бібліотеці для юнацтва, розповіла Суспільному співорганізаторка марафону Алла Єфремова.

Що відомо про знайдені ляльки-мотанки

Ляльок-мотанок з Бахмута волонтерам передала вдова загиблого військовослужбовця Ірина Смірнова — засновниця проєкту для дружин та матерів військових "Нить продовження життя". Вона створює вишиті стрічками сорочки, кошики, сукні, навчає цьому мистецтву жінок.

"Хлопці (військові — ред.) відходили з міста і побачили, що розкидані багато ляльок, вони в болоті були і перша думка була – не дуже хотілось брати, бо це чиєсь, а з іншої сторони вони розуміли, що ляльки приречені, якщо залишаться тут. Вони їх позбирали і врятували три великі коробки цих прекрасних мотанок", — говорить жінка.

Всього у Луцьк привезли більше сотні врятованих на передовій ляльок. Виручені від продажу кошти передадуть для потреб 14-го окремого мотострілецького батальйону.

Зі слів Алла Єфремової, благодійний марафон триватиме до Великодніх свят. Окрім ляльок-мотанок є також інші лоти. Станом на 11 квітня вдалося зібрати понад 21 тисячу гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися