Зеленський відповів, чи допоможе новий пакет допомоги від США виграти війну
Україна

Зеленський відповів, чи допоможе новий пакет допомоги від США виграти війну

22 квітня, 09:23
0
0
Сподобалось?
0

Президент Володимир Зеленський подякував американським лідерам за схвалення пакета допомоги Україні у Палаті представників і заявив, що – це шанс на "перемогу".

В ефірі NBC News президент висловив сподівання, що розгляд пакета в Сенаті США і направлення президенту США Джо Байдену "будуть достатньо швидкими".

Я думаю, що ця підтримка дійсно зміцнить збройні сили, я молюся, і у нас буде шанс на перемогу, якщо Україна дійсно отримає систему озброєння, яка нам так потрібна, яка так потрібна тисячам солдатів,

– сказав Зеленський.

Залежить від темпів постачання

На запитання "чи допоможе ця допомога Україні виграти війну, чи лише затягне її?", – президент відповів, що це залежить від темпів постачання допомоги.

"Це залежить від того, коли ми насправді отримаємо зброю на місцях. Зараз у нас є шанс стабілізувати ситуацію і перехопити ініціативу, і саме тому нам потрібно мати ці системи озброєння", – відповів Зеленський.

Також український лідер згадав, що минулого року допомога для контрнаступу не була надана вчасно, що стало причиною втрат.

Військова допомога від США: головне

20 квітня Палата представників Конгресу США проголосувала за допомогу Україні на 61 мільярд доларів. За законопроєкт проголосували 311 законодавців.

Тепер законопроєкт має схвалити Сенат (верхня палата).

За даними The Washington Post, необхідне озброєння ЗСУ отримають менш ніж за тиждень після підписання ухваленого закону президентом Джо Байденом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися