У Севастополі уразили корабель «Коммуна» – йому понад 100 років
Україна

У Севастополі уразили корабель «Коммуна» – йому понад 100 років

22 квітня, 11:12
0
0
Сподобалось?
0

Вранці 21 квітня у Севастополі пролунали вибухи. Невдовзі окупанти повідомили про пожежу на одному з кораблів, який стояв у бухті. Як виявилося, загоряння сталося на рятувальному військовому судні "Коммуна".

Відповідний висновок вони зробили, проаналізувавши відео, яке з'явилося у мережі одразу після атаки. На ньому видно дим, а закадровий голос стверджує, що ракета влучила "у пароплав". Все що відомо про потенційний трофей ЗСУ – розповідає 24 Канал.

Атаковано "Коммуну"

Вранці в Севастополі пролунали вибухи. Після цього гауляйтер Развожаєв повідомив, що ППО збила протикорабельну ракету, уламки якої викликали загоряння одного з кораблів, який стояв у бухті.

OSINT-розвідка проаналізувала відео пожежі, яке з'явилося у мережі. Ймовірно, під час атаки було пошкоджено рятувальний військовий корабель "Коммуна".

Речник Військово-морських сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук підтвердив ураження російського рятівного судна "Коммуна". Масштаби пошкоджень ще уточнюють. Однак, за словами військового, наразі корабель точно не може виконувати завдання.

Відомо, що судно "Коммуна" призначене для пошуку і порятунку підводних човнів, а також виконує роль носія підводних апаратів. Це єдине судно у Чорному морі, яке виконує подібні функції. Окрім цього, це найстаріший корабель російського флоту і, цілком ймовірно, найстаріший у світі, що досі виконує завдання. Росіяни спустили судно на воду ще до Першої світової війни – у 1913 році. У 1915 "Комунна" офіційно стала частиною Балтійського флоту.

До 1922 року корабель називався "Волхов", однак у день створення СРСР його перейменували у "Коммуну". У Чорне море судно потрапило лише у 1967 році, ввійшовши у бухту Севастополя. Втім, воно досі активно брало участь у парадах та проводило рятувальні операції. У свій час саме "Коммуна" виконувала роботи поблизу затонулого крейсера "Москва", а також над місцем знищення ВДК "Цезар Куніков".

Як зазначає "Кримський вітер", вранці після вибуху біля "Коммуни" крутилися буксири. ЗСУ наразі не коментували інформацію. Однак, якщо знищення цього корабля підтвердиться, то він стане не менш унікальним трофеєм, аніж крейсер "Москва".

Інші OSINT-аналітики вказують на можливість ураження великого десантного корабля "Ямал", що розміщувався у Сухарній бухті. Однак кадри з відео все ж більше нагадують місцевість поблизу корабля "Коммуна".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися