Де зробити якісний ремонт турбіни в Луцьку?
Україна

Де зробити якісний ремонт турбіни в Луцьку?

4 квітня, 11:51
0
0
Сподобалось?
0

Двигуни з турбінами останнім часом стали досить популярними та поширеними на українських дорогах. Автолюбителі обирають їх частіше за атмосферні та це й зрозуміло, адже вони значно підвищують потужність автомобіля.

Тому актуальним залишається питання, де виконати ремонт турбіни у Луцьку, щоб він був якісним та надійним. Найпрофесійніші у місті послуги надає автомобільний сервіс TurboSTO.

 

Що може призвести до несправності турбокомпресора?

Звичайно, що турбіна це механізм, який сам не ламається. Якщо причина не в природному зносі з плином часу, то призвести до виходу пристрою зі строю можуть такі фактори:

  • розгерметизація системи;
  • невчасно змінений повітряний фільтр;
  • перепади тиску впускної та випускної системи;
  • потрапляння сторонніх предметів в середину механізму;
  • перегрів турбіни;
  • перевищення максимально допустимої частоти обертання ротора.

Також недбале ставлення водія та досить агресивний стиль їзди можуть стати причиною передчасного зношування турбокомпресора.

Основні ознаки, що з турбіною щось не так

Турбомотор працює в досить складних умовах та піддається суттєвим навантаженням, тому в процесі експлуатації певні його елементи можуть зношуватись. Якщо в системі з'явились неполадки, водій може помітити наступні симптоми:

  • збільшуються витрати палива;
  • потужність двигуна падає;
  • погіршується динаміка автомобіля;
  • під час руху мотор може видавати сторонні звуки (свист, клацання, постукування тощо);
  • змінюється колір вихлопного диму (він може стати чорним, сизим або синюватим).

Усі ці ознаки не з'являються одразу та разом, але можуть свідчити лише про одне ー що необхідно якнайшвидше звернутись до фахівців для відновлення пристрою. Важливо бути уважним до таких симптомів, адже якщо відреагувати одразу, то й ремонт буде легшим, а значить і доступнішим.

Особливості ремонту турбомоторів

Якщо ви помітили, що авто себе дивно поводить, це однозначно привід звернутись в автосервіс. Перш за все, там вам проведуть детальну діагностику: візуальну та комп'ютеризовану. Це дозволяє спеціалістам точно визначити проблему та вирішити яким способом її усувати.

Також перевірка допоможе зрозуміти, чи потрібна повна заміна турбіни, чи можна обійтися лише частковою реставрацією. Це економічно вигідніше, оскільки вартість нового турбокомпресора досить висока.

Ремонт агрегата проходить у кілька етапів:

  1. Розбирання пристрою. Це необхідно, щоб мати доступ до усіх його деталей, ретельно оглянути їх, очистити від нальоту та жирових відкладень. 
  2. Чистка турбіни. Цей процес відбувається у два етапи. Спочатку проводять ультразвукове миття, що дає змогу побачити навіть найменші дефекти в корпусі. Потім роблять піскоструменеву обробку.
  3. Заміна зношених та пошкоджених елементів. Важливо, щоб встановлювались лише оригінальні деталі, що точно підходять по усім параметрам.
  4. Далі за допомогою спеціального обладнання проводять балансування агрегату в умовах подібних до реальних. 
  5. Після такої перевірки турбіна збирається, змащується оригінальним якісним мастилом і проводиться її добалансування, з метою виключити можливий дисбаланс.
  6. Встановлення на двигун та тестування. Лише після повноцінної перевірки автомобіль повертається власнику.

Зазвичай після такого ремонту турбокомпресор відновлюється практично до заводських параметрів, що суттєво продовжує термін його використання. Також більшість автосервісів надають гарантію на проведені роботи. В TurboSTO, наприклад, цей термін складає три роки. Тому дбайте про свій транспортний засіб, проводьте регулярне обслуговування та профілактику, а якщо раптом знадобиться ремонт, ви вже знаєте куди звернутись.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися