Батька семи дітей визнали… ухилянтом
Україна

Батька семи дітей визнали… ухилянтом

9 червня, 13:31
0
0
Сподобалось?
0

Останніми роками в Україні поширилось так зване «соціальне заробітчанство». У пари народжувалися діти, але оформлені вони були лише на матір, яка по документах була одиначкою. Безбатченками у жінки росли по четверо, п’ятеро, а то й семеро дітей. І держава на них платила гроші. Суми могли сягати більше двадцяти тисяч у місяць. Аж тут – війна. І багатодітні татусі мають відстрочку від мобілізації. Чоловіки, які скинули утримання своїх нащадків на державу, тепер б’ють себе в груди у судах: «Я ж батько!»

Нещодавно відбувся суд над таким горе-татусем у Полтавській області. Як зазначається у матеріалах справи, у середині січня обвинувачений пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби. Після цього чоловік отримав «бойову» повістку, але проігнорував її. У суді військовозобов’язаний визнав вину, але уточнив, що має на утриманні семеро неповнолітніх дітей. Найстаршій дитині – 14 років, наймолодшій – два.

«Стверджував, що, окрім нього, їм нікому допомагати, він не може залишити їх самих. Він єдиний у сім’ї годувальник. Повідомив, що працює вже два роки на сільськогосподарських роботах, допомагає вирощувати городину. Також повідомив, що офіційно не записаний як батько дітей, так як шлюб з дружиною не реєстрували. Обвинувачений пояснив, що діти записані на прізвище матері, оскільки він з нею не перебуває у зареєстрованому шлюбі, та це впливає на соціальні виплати на дітей. Відповідно до довідок про реєстрацію місця проживання... місце проживання всіх дітей зареєстровано за тією ж адресою, за якою фактично проживає обвинувачений», – йдеться у матеріалах справи.

Жінка також підтвердила, що діти у них спільні, а шлюбні стосунки не оформлювали, бо «не думали, що це має якесь значення». За її словами, чоловік бере участь у їхньому вихованні, забезпечує та утримує, постійно їй допомагає.

Попри це, суд заявив, що обвинувачений не має права на відстрочку від мобілізації як батько, на утриманні якого перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, оскільки його батьківство не доведено відповідним законним чином. Суд визнав винним батька сімох неповнолітніх дітей в ухиленні від мобілізації. Йому дали три роки позбавлення волі, яке замінили на два роки іспитового терміну.

Марта ДИМИДІВСЬКА

P.S. Шкода, що не зобов’язали повернути державі соціальну допомогу, яку дружина отримувала як мати-одиначка. За неї можна було б купити не один дрон.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися