На Великдень у Харкові затримали велику диверсійну групу
Регіони

На Великдень у Харкові затримали велику диверсійну групу

14 квітня 2015, 12:23
0
1
Сподобалось?
1

Голова СБУ Валентин Наливайченко доповів Президенту України Петру Порошенку про те, що в результаті спеціальної операції 12-13 квітня Служба безпеки спільно з прокуратурою Харківської області знешкодила велику терористичну групу з одинадцяти осіб, яка причетна до вчинення терористичних актів у Харкові та області.

Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський.

Бойовики підозрюються в обстрілі центрального офісу одного з комерційних банків у липні та Харківського обласного військкомату в серпні минулого року, учиненні вибуху біля офісу волонтерської організації в лютому та підриві залізничної цистерни у квітні цього року.

Таким чином вдалося не лише розкрити низку уже вчинених терактів і диверсій, але й упередити нові, які готувалися групою в Харкові та Харківській області.

Усі затримані є громадянами України 1968-1983 р.н.

Група була добре організованою з чітким розподілом ролей та обов'язків. Координатором терористів був керівник харківської організації «Оплот» Євген Жилін.

У членів групи вилучили великий арсенал зброї та засоби для вчинення диверсій, зокрема, гранатомети РПГ-7, реактивні вогнемети МРО-А, автомати Калашникова, підствольні гранатомети, снайперську гвинтівку Драгунова, пістолети, у тому числі для безшумної стрільби, таймерні міни СПМ, диверсійну міну для підриву та запалювання палива з цистерн або пошкодження наземних трубопроводів, гранати, велику кількість пластиду та набоїв різного калібру для стрілецької зброї, різноманітне саперне обладнання та холодну зброю. Усе це було ввезено в Україну контрабандним шляхом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися