На Хмельниччині гінеколога звинуватили у смерті новонародженого хлопчика
Хмельниччина

На Хмельниччині гінеколога звинуватили у смерті новонародженого хлопчика

19 березня, 10:54
0
0
Сподобалось?
0

У Волочиську Хмельницької області помер новонароджений хлопчик, який впав у кому одразу після народження.

Акушеру-гінекологу, що приймав пологи, вручили підозру за частинами 1 та 2 статті 140 ККУ. Лікаря звинувачують у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, що призвело до тяжких наслідків. Його усунули від роботи.

Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура – пише ВСН.

Інцидент трапився ще у липні минулого року. Мати дитини завчасно готувалася до пологів, сама обрала лікарню та лікаря. Вона вважала, що її дитина має з’явитися на світ у багатопрофільній лікарні Волочиська. Приймати пологи вона довірила Наталії Безух, тоді завідувачці гінекологічного відділення, інформує Vsim.Ua.

Вагітність проходила легко, але пологи виявилися складними. Жінка розуміла, що не може народити сама, і просила зробити кесарів розтин. Лікарі відмовилися.

Породілля говорила, що вони грубо з нею поводилися і навіть тиснули на живіт, щоб «видавити» дитину. Цей прийом заборонено в Україні та в усьому світі. Він небезпечний для життя матері та дитини.

У результаті у дитини після пологів діагностували багато патологій. Серед них крововилив, асфіксія та ураження центральної нервової системи. Хлопчик одразу впав у кому, в якій був до дня смерті 18 березня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися