На Хмельниччині електромонтер вишив сорок ікон
Хмельниччина

На Хмельниччині електромонтер вишив сорок ікон

13 квітня, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

Житель села Селичів Берездівської громади Роман Белінський працює електромонтером. Він – майстер на всі руки, все поробить вдома, а як випадає вільна хвилинка – сідає вишивати. Дружина Тамара із захопленням дивиться на його полотна та купує нитки. Коли продавці дізнаються, що то не собі, а чоловікові, то не вірять, думають, що жартує.

В оселі подружжя все в іконах, які вишив чоловік. Дружина зізнається, що спочатку не вірила, що в нього вистачить посидючості для такої роботи. Роман розповідає, що на електропідстанції, де він працює черговим, його товариші захоплюються риболовлею.

– Тому здивовано дивилися, коли я на перерві брався за вишивання, – сміється 53-річний чоловік. – Моя перша робота ікона «Почаївська». Ніхто не вірив, що вишию. Але я сам собі довів, що зможу. Вишивання мене дуже захоплює, не звертаю уваги навіть яка пора доби.

Одну ікону вишиває від місяця до півтора року. Підрахував, що за 30 років, відколи захоплюється вишивкою хрестиком, створив більше 40 образів святих. Дружина Тамара додає: жодної своєї роботи Роман не вишивав на замовлення чи на продаж, лише дарував рідним і друзям.  Вона зауважує, що її чоловік вправний не тільки у вишиванні, а й у всякій роботі в господарстві.

– Що він задумав, те й робить. Не боїться ні жіночої, ні чоловічої роботи. Одним словом – золотий чоловік, – тішиться дружина.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися