Літак, що розбився на Львівщині, віз туриста? Подробиці авіакатастрофи
Львівщина

Літак, що розбився на Львівщині, віз туриста? Подробиці авіакатастрофи

5 жовтня 2015, 15:45
0
0
Сподобалось?
0

Як ми вже повідомляли, у вихідні на Львівщині сталася авіакатастрофа – розбився спортивний літак. Загинули дві людини. Уже відомі подробиці фатального польоту.

Як пише «Прес-центр», трагедія сталася в неділю по обіді. Близько 15.00 неподалік села Лісновичі Городоцького району (Львівська область) на поле впав невеличкий двомісний літак. У результаті 54-річний пілот та 31-річний пасажир загинули. Причому, одного з чоловіків рятувальникам довелося вирізати з затисненої кабіни, пілота ж відкинуло на кілька метрів.

- Наші чоловіки якраз на гриби ходили, то бачили, як той літак впав, - говорить працівниця Речичанської сільради, до якої належать і Лісновичі, пані Люба. – Кажуть, шум дуже сильний був, свист, а потім глухий удар. Але вогню не було. Він впав там, на пасовисько, слава Богу, що не на городи, а то б весь врожай знищив. Тепер за хати боїмося, воно ж могло і на хату гепнути, що б тоді робили?

Взагалі, що так сталося, в селі не дивуються:

- Та вони тут мало не щодня літають, різні викрутаси в небі показують, - каже пані Люба. – Мають люди гроші, та й тратять.

Відомо, що цей літак використовували для приватних поїздок та розваг туристів. Орієнтовна вартість 10-хвилинної такої прогулянки – 50 доларів США. Отож, задоволення не з дешевих. Базувався літак на аеродромі в селі Цунів того ж Городоцького району.

- Це приватний літак, він належить підприємцю Ярославу Наконечному, який є членом нашого клубу, тому мав право базувати літак на нашому аеродромі, - сказав начальник Львівського аероклубу Сергій Семенов. – Літак сертифікований, нещодавно пройшов техогляд, був справний. Також за штурвалом був досвідчений пілот з багаторічним стажем – Ігор Кіт, медогляд він пройшов, все було добре. А пасажир – його товариш. Він хотів вступити в наш аероклуб, але перед тим перевірити свій вестибулярний апарат, тому й піднявся в небо. Адже, якщо не зможе літати, боїться висоти, то для чого платити гроші і вступати в клуб? Що могло статися, наразі не відомо, працює комісія, усе перевіряють.

Поки одні переконують, що політ був навчальний, в обласному управлінні МВС прокоментували: літак виконував політ туристичний.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися