Катерина ЛІСОВА (ТАРАСЕНКО) з обранцем Віктором
Львівщина

Їхала до шлюбу на коні: 60-річну переселенку з Луганщини покликав заміж науковець зі Львова

28 березня 2020, 13:58
0
0
Сподобалось?
0

Її мандрівка Україною розпочалася під свист куль. З рідного дому в Алчевську на Луганщині Катерину Лісову (Тарасенко) змусила втікати війна. Жінка залишила все та, маючи майже шістдесят літ, подалася шукати щастя-долі світ за очі. І знайшла!

З дому вигнала війна

Життя вже не раз завдавало удару цій жінці. Велике потрясіння пані Катерина пережила, коли в Алчевську її змусили відректися від прибуткової справи, яку започаткувала. Колись нагороду за екологічно чисте виробництво вона отримувала з рук президента. Тепер на догоду «сильнішим» змушена була відректися фактично від усього, що мала. Війна далі ставила у глухий кут. І жінка вирішила вирватися у мирну Україну. Тоді не знала, де опиниться і що її чекає. А серце рвалося за сином і його сім’єю, які залишилися на окупованій території.

Катерина Тарасенко спробувала прижитися у різних областях, та всюди почувалася чужою. Мандрувала зі Сходу на Захід і врешті опинилася у мальовничому селі Тухля на Львівщині. Саме тут, зізнається, вдихнула на повні груди і почала відроджуватися духовно. А ще – знову започаткувала свою справу, яка стала змістом життя.

Їхала до шлюбу на коні

Ідею для спільного заняття їй підказала нова знайома, теж Катерина. Жінки вирішили варити різні сири з козячого молока. Спочатку мали лише кілька кізочок – тепер можуть похвалитися чималим господарством. Звісно, грошей на «розкрутку» не мали, щоб справа рушила з місця, написали і виграли не один грант. Та нині їхню ферму «Дві Катерини» добре знають не лише в околицях, а й за межами області.

А ще завдяки Тухлі Катерина Тарасенко зустріла свою долю – науковця Віктора зі Львова. Чоловік вже теж поважних літ. Він допомагав фермеркам з їхнім господарством, а не так давно зробив головній господині пропозицію руки та серця. Обоє вже мають онуків, та наважилися стати на спільний рушничок щастя.

Весілля відгуляли традиційне, гуцульське. І наречена їхала до шлюбу на коні, і столи ломилися від колоритних тамтешніх наїдків, і музики грали неабиякі – народний ансамбль пісні й музики «Плай» Народного дому селища Славського! А вітати молодят зі своїми гостинцями приїхали не лише найрідніші, а й чи не всі фермери з околиці.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися