У Львові протезували 9-річного хлопчика, який втратив ногу
Львівщина

У Львові протезували 9-річного хлопчика, який втратив ногу

28 травня, 09:48
0
0
Сподобалось?
0

9-річний Михайлик Палій, який втратив ногу у боротьбі з агресивною формою раку, нещодавно отримав протез і знову може ходити.

Про це розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

"9-річний хлопчик, який втратив ніжку у боротьбі з агресивною формою раку, блискавично рухається до своєї мрії – знову ходити без милиць. Він вже отримав протез та опановує ходьбу у Дитячій Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова, спеціалісти якої майже два роки борються за життя та здоров’я маленького пацієнта", – йдеться в повідомленні.

Одну із найагресивніших форм раку серед дітей – остеосаркому – у Михайлика з Івано-Франківщини виявили два роки тому. Тоді хлопчикові було 7 років. Пухлина вразила стегнову кістку на лівій нозі.

Перші шість курсів хімії хлопчикові провели в Івано-Франківській дитячій обласній клінічній лікарні. Михайлик важко переносив терапію, а пухлина на неї не реагувала.

Тож хвороба і далі прогресувала. Єдиним шансом на порятунок дитини була ампутація всієї ураженої остеосаркомою кінцівки.

Операція з ампутації лівої ніжки тривала чотири години.

А вже за кілька днів Михайлик за підтримки фізичного терапевта та за допомогою милиць зробив свої перші кроки. І це попри те, що після ампутації дитину ще довго мучили фантомні болі у ніжці, якої вже не було. Паралельно хлопчик продовжував приймати хіміотерапію.

Михайлик дуже хотів робити все як інші діти – бігати, стрибати, знову ходити до школи. Він самотужки навчився їздити на велосипеді без однієї ноги. На милицях прислуговував на церковній службі. І навіть приміряв на себе професію рятувальника — провів один день із івано-франківськими ДСНСівцями.

А за півтори роки після ампутації йому виготовили штучну кінцівку і нині хлопчик наполегливо опановує ходьбу на ній.

"В нього немає страху до падіння. І через це ми за два тижні досягли максимального результату, на який я сподівався лише за 4 тижні після протезування", – каже фізичний терапевт Максим Тибінка.

Понад усе Михайлик мріє бути здоровим і ходити до школи без милиць.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися