На Волині пропонують зробити протезний центр
Волинь

На Волині пропонують зробити протезний центр

22 червня 2023, 16:03
0
1
Сподобалось?
1

Волонтерка Наталія Ариванюк, яка опікується пораненими бійцями, запропонувала створити протезний хаб на Волині. Про це йшлося під час круглого столу «Проблеми та перспективи волонтерства», який організувала громадська організація «Свідомі» у середу, 21 червня.

Інформацію оприлюднив «Конкурент».

Представниця благодійного фонду «Волинь SOS» Наталія Ариванюк розповіла, що є фонд соціального захисту, який отримує кошти від держави на протезування.

«У них є перелік фірм, які встановлюють протези. Є в нас купа лікарняних закладів, по яких розкидані наші протезанти. Усе це можна було б зробити просто, якби у нас був єдиний протезний хаб», – зазначила волонтерка.

Вона каже, що представники фірм знаходяться в різних куточках нашої країни, тому їздити й витрачати час – недоцільно.

«На базі якогось санаторію можна зробити протезний центр. Щоб їх (тих, хто потребує протезування – ред.) можна було відправити в цей центр. І ось коли у нас буде такий хаб, туди направлятимуть лікарі наших протезантів для проходження подальшого лікування. А заклад має мати персонал, харчування, психолога і бути заповнений всім необхідним, щоб вчитися починати ходити. І у цей хаб зможуть приїжджати представники усіх фірм, кожен себе рекламувати, показувати, у чому він унікальний, у чому кращий, щоб наш військовий міг обирати, що хоче, а не шукати», – зазначила волонтерка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися