Стрілянину на бурштині розцінюють як терористичний акт
Рівненщина

Стрілянину на бурштині розцінюють як терористичний акт

19 січня 2015, 16:59
0
4
Сподобалось?
4

Слідчими управління УМВС в Рівненській області закінчено досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактом перестрілки в урочищі Гальбін, поблизу села Олексіївка Сарненського району. Інцидент трапився 9 травня минулого року, коли народний депутат VII скликання від Партії регіонів Володимир Продивус влаштував стрілянину на місці незаконного видобутку бурштину, бо селяни відмовилися платити йому з «кришу». Аби прогнати непрошених гостей, старателі спалили їм більше десятка автомобілів.

Як повідомляють правоохоронці, у  ході розслідування було встановлено, що громадянин Продивус за попередньою змовою осіб у складі 11 чоловік, із застосуванням зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення та привернення уваги громадськості до «свого порядку» щодо розподілу сфери впливу по незаконному видобутку бурштину, вчинив терористичний акт у районі.

Наразі кримінальне провадження за ознаками злочинів передбачених частиною 2 статі 115 (замах на вбивство), частиною 1 статті 263 (незаконне зберігання вогнепальної зброї) та частиною 2 статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України передано для розгляду до суду.

Санкція статті 258 ККУ передбачає позбавлення волі терміном до дванадцяти років із конфіскацією майна.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися