В центрі Праги сталася стрілянина: десятки жертв і поранених
Світ

В центрі Праги сталася стрілянина: десятки жертв і поранених

22 грудня 2023, 10:09
0
-1
Сподобалось?
-1

Чеська поліція повідомляє, що в результаті стрілянини біля університету в центрі Праги були вбиті і поранені люди. Встановлено стрільця, що відкрив вогонь в університеті в Празі - це Давид Козак.

Внаслідок стрілянини в центрі Праги на території Карлова університету загинули 14 осіб, включаючи самого нападника, який наклав на себе руки. Ще 30 поранено. За даними МЗС, українців серед жертв, попередньо, немає.

Як повідомляє BBC, інцидент стався на факультеті мистецтв Карлового університету, розташованому на площі Яна Палаха. Влада заявила, що вся площа і прилегла територія були закриті. Поліція Чехії повідомляє, що стрілка ліквідували, є кілька загиблих і десятки поранених. Пізніше мер Праги уточнив, що стрілок наклав на себе руки.

Планував набагато серйозніше кровопролиття

Чеська поліція заявила, повідомила подробиці про празького стрільця, який 21 грудня влаштував масове вбивство у Карловому університеті.

"На цей час я можу підтвердити 14 жертв цього жахливого злочину і 25 поранених, з яких 10 серйозно", — повідомив керівник поліції Праги Мартін Вондрашек.

Вондрашек заявив, що всі люди були вбиті в середині університету. ЗМІ повідомляли, що деякі з вбитих були однокурсниками нападника.

Також поліція повідомила, що стрілець мав "величезний склад зброї та боєприпасів" і тільки швидкі дії поліції запобігли більш масовому кровопролиттю.

Вондрашек зазначив, що зловмисника почали шукати ще до того як він почав стрілянину, оскільки був знайдений мертвим його батько у селі біля Праги.

Стрілець "поїхав до Праги, сказавши, що хоче накласти на себе руки". Поліція припускає, що стрілець вбив свого батька.

Влада Чехії оголосила 23 грудня днем загальнонаціональної жалоби за загиблими.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися