На Рівненщині зруйнували пам’ятник радянському розвіднику Миколі Кузнецову
Рівненщина

На Рівненщині зруйнували пам’ятник радянському розвіднику Миколі Кузнецову

14 квітня 2015, 08:44
0
1
Сподобалось?
1

У селі Повча Дубенського району на постаменті, де десятиліттями стояла скульптура радянському розвідникові Миколі Кузнєцову, відтепер голе місце. Вірніше, там, звідкіля хтось тайкома зняв скульптуру, встановили жовто-блакитний прапор.

До обезглавлення пам’ятника місцевий люд поставився спокійно. Мовляв, колись у селі розташовувалася центральна садиба колгоспу імені Кузнєцова, відповідно це й було своєрідною прив’язкою для пам’ятника. А тепер колгоспу нема та й неоднозначністю позначені нинішні погляди на діяльність розвідника. Під час війни він не тільки знищував німецьких генералів, але й причетний до загибелі українських патріотів. Відтак сильної ностальгії за скульптурою не спостерігається.

По суті, єдиним, хто виступив на підтримку повчанського пам’ятника та закликав правоохоронців встановити осіб, які причетні до його повалення, став депутат Дубенської районної ради Михайло Бурдель. Із цим запитом він виступив на сесії райради, зазначивши при цьому, що ніхто не має права зносити монумент до того часу, доки з даного приводу не визначиться і не прийме рішення громада села.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися