«Автомайдан» показав серію шокуючих фото з бурштинового клондайку на Рівненщині
Рівненщина

«Автомайдан» показав серію шокуючих фото з бурштинового клондайку на Рівненщині

14 березня 2016, 02:57
0
0
Сподобалось?
0

Раніше ми уже розміщували фото з села Кухітська Воля Рівненської області, де відбувається масовий нелегальний видобуток бурштину. Днями там побували активісти «Автомайдану». За допомогою дрона вони відзняли шокуючи кадри.

«Тут реально жесть: сотні, якщо не тисячі людей одночасно(!) добувають бурштин. Звісно, що абсолютно нелегально. Море різноманітної техніки: трактори, екскаватори, мотопомпи, за допомогою яких і намивають бурштин, у тому числі десятки військових(!) вантажівок, якими організовано перевозять помпи разом зі «старателями». Пам'ятаємо, як хлопці, під час наших поїздок у зону АТО, говорили, що подібних вантажівок їм там дуже не вистачає. Ми їм їх проблематично, але діставали, ремонтували, відвозили. Тут же їх десятки, причому майже всі в гарному стані», - йдеться у коментарі до фотографій на сторінці «Автомайдану» у «Фейсбук».

Як стверджують активісти, бурштинщики тут нікого не бояться, не ховаються, навіть блокпостів жодних немає, як на Житомирщині. Народ просто приїжджає на мотоциклах, автомобілях, мікроавтобусах і буквально біля дороги з ходу починає «працювати».

Також у Кухітській Волі побував журналіст і блогер Денис Казанський.

За його словами, тут працює шикарний «клондайк» площею в кілька футбольних полів. Сотні людей, кілька сотень мотопомп.

«Розкрадання надр йде в промислових масштабах. Тільки з цього «клондайку» ментам в день платять більше 100 тисяч доларів», - запевняє Казанський.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися