Командувач Нацгвардії проти використання військових формувань проти бурштинокопачів
Рівненщина

Командувач Нацгвардії проти використання військових формувань проти бурштинокопачів

24 березня 2016, 12:42
0
0
Сподобалось?
0

Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров прокоментував заклик голови Рівненської облдержадміністрації щодо спрямування підрозділів нацгвардійців на боротьбу з бурштинокопачами, які варварські нищать природу у поліських районах області.

Аллеров зазачив, що наведення ладу на цих територіях завдання усіх правоохоронних органів. Але спершу мають бути відповідні законодавчі акти.

Щодо безпосередньої участі Нацгвардії у придушені «бурштинової лихоманки» Юрій Аллеров, закликав не валити проблему на його структуру.

– Там знаходяться наші громадяни, і вони не зі зброєю, а з лопатами. Якщо вони вчиняють якісь незаконні дії, це повинно бути зафіксовано представниками поліції, прокуратури. Тільки суд може визначити, хто правий, хто не правий. Наше внутрішнє застосування всередині чітко прописано чинним законодавством. Сьогодні, напевно, буде не зовсім правильно застосувати військові формування напряму на людей, які кимось організовані, – сказав Аллеров.

Водночас командувач Нацгвардії додав:

– Ми готові надати підтримку поліції та іншим формуванням. Але там потрібно знаходити інші способи притягнення до відповідальності. Слід працювати з тими, хто «кришує», організовує, а не з простими копачами, які безпосередньо шкодять на землі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися