На Рівненщині винуватець аварії просив зменшити покарання
Рівненщина

На Рівненщині винуватець аварії просив зменшити покарання

5 травня 2014, 15:57
0
0
Сподобалось?
0

20 лютого цього року «Вісник+К» розповідав про жахливу аварію, яка трапилася у червні 2013 року між селами Милостів і Шостаків Рівненського району. Близько другої години ночі компанія молодих людей поверталася із дискотеки. На шаленій швидкості на них налетів автомобіль, за кермом якого знаходився захмелілий Ігор Новак. В результаті наїзду троє пішоходів загинули, ще двох забрали до лікарні. 

Втікаючи від правосуддя, Ігор Новак та двоє його пасажирів заштовхали автівку до першого ліпшого подвір'я у Шостакові. Здатися правосуддю винуватець аварії наважився лише після того, як мобільним телефоном йому повідомили, що знають про причетність до ДТП.

У лютому 2014 року Рівненський районний суд виніс вирок Ігорю Новаку. Чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі, позбавивши права керувати транспортним засобом протягом 3 років. Моральна та матеріальна шкода, яку засуджений повинен сплатити потерпілим, склала 800 тисяч гривень.

Вважаючи цей вердикт занадто суворим, Ігор Новак подав апеляційну скаргу. У якій попросив зменшити термін ув'язнення та призначити меншу суму компенсацій. Пояснив, має двох неповнолітніх дітей, щиро розкаюється, та й злочин вчинив із необережності.

Батьки загиблих та ті, хто вижив у цій аварії, просили залишити попередній вирок без змін.

Заслухавши сторони, Апеляційний суд Рівненської області частково задовольнив прохання підсудного. Термін ув'язнення (10 років) залишився не змінним. Натомість відшкодування матеріальної та моральної шкоди частково ляже на плечі страхової компанії.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися