Військового з Львівщини ув’язнили на 12 років за п’яну ДТП, у якій загинули троє людей
Львівщина

Військового з Львівщини ув’язнили на 12 років за п’яну ДТП, у якій загинули троє людей

5 жовтня 2023, 14:00
0
0
Сподобалось?
0

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області визнав винним військовослужбовця Збройних сил України, який п’яним вчинив смертельну ДТП.

 І засудив чоловіка до 12 років ув’язнення, йдеться у вироку суду, який оприлюднили 2 жовтня. Аварія сталася 1 січня неподалік Східниці.

З матеріалів справи відомо, що засуджений — Іван Тінишин, солдат-водій, проходить військову службу за призовом, одружений та має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

1 січня близько 15:40 перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння сів за кермо автомобіля Ford і поїхав зі Східниці в сторону села Уріж. Слідство встановило, що Іван Тінишин їхав зі швидкістю понад 97 км/год.

«Виїхав на смугу зустрічного руху, по якій в цей час йому назустріч рухався автомобіль марки «ВАЗ» та допустив зіткнення, внаслідок чого водій автомобіля «ВАЗ» та пасажири загинули, а ще одна пасажирка отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості», — йдеться у вироку.

Загиблі були членами родини. Жінка, яка втратила в цій аварії єдину дитину та обох батьків просила суд про довічне ув’язнення для військового.

Пасажир, який їхав в авто разом із військовим Тінишиним, зізнався, що перед тим як сісти в авто, вони випили алкоголь.

«З обвинуваченим вжили 0,5 л. горілки, а може і 0,7 л. Сіли у Ford і поїхали в напрямку Урожа. Він їхав близько 80 км/год, але на спідометр не дивися. Що стало причиною ДТП вказати не зміг», — відомо з матеріалів справи.

На засіданні кілька свідків розповіли, що обвинувачений військовий має бойовий досвід, був обпечений під час виконання бойового завдання і мав контузію.

Сам обвинувачений Іван Тінишин повідомив суду, що того дня мав їхати на полігон, але зустрівся із товаришем і вони поїхали до колеги в гості. Зізнався, що випив там 250-300 грамів горілки.

«Лікарі заборонили йому вживати алкоголь під час реабілітації, бо ліки не сумісні із спиртним. Але знехтував тим, бо подзвонили і повідомили, що з 80-тої бригади загинув його близький друг», — йдеться у вироку. Чому сів за кермо обвинувачений пояснити не зміг. Свою вину він визнав і щиро розкаявся.

Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Лев Медведик визнав винним військового Івана Тінишина у смертельній ДТП і призначив йому 12 років ув’язнення. Цей вирок можна оскаржити впродовж місяця до апеляційного суду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися