Тернополянка вийшла заміж за вбивцю своєї дитини
Тернопілля

Тернополянка вийшла заміж за вбивцю своєї дитини

4 грудня 2022, 13:03
0
-1
Сподобалось?
-1

На Тернопільщині і досі не можуть відійти від шокуючого убивства. Тіло бідолашної жінки по шматках знайшли у річці. Виявляється, її закатував колишній співмешканець. Колись він спровадив на той світ маленького сина цієї жінки. А вона йому… пробачила і вийшла за садиста заміж!

Півторарічного хлопчика кинув у криницю

Олена була старшою за 21-річного Юрія літ на десять. Вони стали жити разом у селі Фащівка Підволочиського району. У селі казали, що співмешканці випивають і чубляться. А потім усі помітили округлий животик Олени, бо була вагітна.

Син Андрійко народився у 2005-му, однак Юрій батьківство визнавати не поспішав. Тож жінка стала отримувати допомогу як одинока мама, хоч далі продовжувала жити зі своїм співмешканцем під одним дахом. А Юрій випивав і продовжував показувати «характер». Під час однієї з таких сварок Олена вибігла з хати до свекрухи. Тим часом наляканий Андрійко розплакався. Аби втихомирити дитя, якому було всього півтора року, чоловік схопив його й спересердя почав трясти. А тоді жбурнув на підлогу і став бити об неї. Хлопчик врешті замовк, бо… помер.

Зрозумівши, що накоїв біди, Юрій став придумувати, куди подіти тіло дитини. Він зняв малому з однієї ноги колготки, прив’язав до них камінь і викинув бездиханного сина у криницю. Коли правоохоронці дістали з колодязя тільце дитини, не могли повірити, що таке здатна зробити людина.

Катував, бо ревнував?

Чоловіка засудили за убивство дитини на 14 років. У квітні 2008 року душогуба відправили у тюрму. Та вже наприкінці вересня він усіх шокував своїм… весіллям. Село знову гуло: нареченою стала… Олена! Щебетала-обціловувала коханого, бо все йому пробачила. Мовляв, оступився – з ким не буває. Їздила до убивці своєї дитини на побачення, возила йому передачі. Це ж якою треба бути матір’ю, щоб таке пробачити і забути?!

Та тюремний роман закінчився, бо жінка знайшла нове кохання. І поки чоловік сидів за ґратами, вона собі звила сімейне гніздечко з іншим на Хмельниччині. Причому на розлучення вона так і не подавала.

А Юрій замість 14 років відсидів лише 8,5 і вийшов на волю умовно-достроково за законом Савченко. Думав, як буде вдома, то й жінка повернеться. Однак Олена навідувалася у рідне село, лише аби хатину допомогти Юрію доглянути. От і знову приїхала, щоб димаря почистити. Привезла із собою спиртне, закуску. Після застілля Олена зателефонувала співмешканцю, що збирається вже їхати до нього. Це почув Юрій – і знову в жилах закипіла кров. Ревнував колишню до нестями. Тож як тільки вона договорила, накинувся з кулаками. Бив руками і ногами щосили, хапав усе, що потрапляло на очі, й у неї жбурляв. Бідолашна не мала сил чинити опору, але все ще залишалася жива. Можливо, пригрозила, що піде у поліцію. І Юрій, злякавшись відповідальності, вирішив позбавити жінку життя.

Придумував байки про стриптиз

– Я взяв ніж і вткнув їй у шию, – розповів пізніше убивця слідчим. – Вона не сподівалася.

Він ще трішки постояв, переконався, що жінка не ворушиться. А тоді пішов по торби. Якщо убитого сина душогуб викинув у криницю, то дружини вирішив позбутися у річці «частинами». Роздягнув Олену, взяв кухонного ножа і став відрізати жертві руки-ноги та голову. Закінчивши, попакував рештки у пакети і виніс до Збруча. Дуже сподівався, що цього разу таки все зійде йому з рук, але знову помилився. Бо течія хоч і встигла віднести шматки замордованої жінки на понад кілометр від місця, де убивця їх скинув, однак їх все одно знайшли.

Юрія затримали. Слідство тривало довго, адже він постійно змінював покази. То визнавав, що все робив сам, то приплів до вбивства рідного брата, то в деталях розказував, як розчленовував Олену шваґер. Врешті спробував вину перекласти на вигаданих роботодавців з Хмельницького, які начебто так помстилися за те, що жінка відмовилася працювати у їхньому стриптиз-клубі. Справа довго слухалася й у суді. І ось нарешті цього року прозвучав вирок: довічне позбавлення волі. Апеляційний суд залишив його без змін.

Поки тривала судова тяганина, дітей Олени забрала на виховання прийомна сім’я. На сьогодні відомо, що усі вони повнолітні, а один із синів навіть встиг відслужити у зоні бойових дій на Сході.

Світлана РІДНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися