Помер відомий волинський вишивальник Юрій Савка
Волинь

Помер відомий волинський вишивальник Юрій Савка

16 лютого 2015, 21:41
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні відійшов у вічність майстер народної творчості Юрій Емануїлович Савка, знаний не лише на Волині вишивальник. Про це повідомили у Луцькій міській раді.

Народився Юрій Емануїлович 1934 року на Івано-Франківщині. Захопившись мистецтвом вишивки у зрілому віці, під впливом зустрічі з творчістю знаменитого вишивальника Дмитра Блажейовського, створив власну школу вишиваного портрета.

На полотнах майстер відтворював і відроджував українську історію. У його доробку – портрети політиків, письменників, митців, культурних та релігійних діячів, зокрема, Лесі Українки, Тараса Шевченка, Івана Франка, Данила Галицького, Івана Богуна, Романа Шухевича, Ніла Хасевича, В’ячеслава Чорновола, Олександра Юрченка, а також Папи Римського Івана Павла ІІ, митрополита Андрія Шептицького та багатьох інших, хто зробив свій вагомий внесок у історію та культуру України і нашого краю.

Протягом свого творчого шляху Юрій Савка Загалом презентував близько 60 персональних виставок. На жаль, чимало його задумів залишилися нереалізованими...

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким покійного. Прощання з Юрієм Емануїловичем відбудеться 17 лютого 2015 року з 10.00 до 12.00 у Будинку панахиди.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися