Марина ЗАНЮК і Євген ХОТИМЧУК на святі моди
Волинь

Гроші для бійців зібрала «Міс Фото Вісник»

31 березня, 12:30
0
0
Сподобалось?
0

25 років тому модельна кар’єра Марини Занюк почалася у нашій газеті

Нещодавно у Луцьку відбулася незвичайна акція, де на модному показі збирали кошти для потреб нашої волинської 100-ї бригади. Організувала цей благодійний захід модельна агенція Марини Занюк MZM. Ця волинська красуня відома у модельному бізнесі в Україні, її запрошували на фотосесії у різні куточки нашої планети. А її кар’єрі дала старт газета «Вісник+К», коли у 1999 році редакція оголосила конкурс «Міс Вісник». І розпочався він саме з фотографії одинадцятикласниці Марини Занюк у березні 1999-го. Рівно 25 років тому!

Називає Євгена Хотимчука своїм хрещеним батьком

Добре пам’ятаю, як у далекому 1999 році до редакції нашої газети одна з читачок надіслала фото своєї дочки і попросила розмістити його на сторінках «Вісника». Ось тоді у нас виникла геніальна ідея: а чому б не оголосити конкурс «Міс Вісник»? Сказано – зроблено. І полетіли до нас сотні конвертів з фотокартками юних волинських красунь. Ми відібрали найкращих – і першою надрукували фото саме Марини Занюк, яка тоді навчалася в одинадцятому класі. Ця тендітна дівчина відкривала наш конкурс. За пів року були надруковані знімки понад сорока претенденток.

– Ми, вісниківці, з інтересом роздивлялися фото дівчат, які були з Луцька, Ковеля, Рівного, але переважно з сільської глибинки, – згадує шеф-редактор «Вісника+К» Євген Хотимчук. – І комусь спало на думку, що на красунь треба подивитися живцем. Так восени 1999 року ми провели вражаючу імпрезу – конкурс краси «Міс Вісник». На незвичайну подію прибули представники конкурсів «Міс Україна», «Королева України», київських модельних агентств. Такого красивого дійства Волинь ще не бачила!

Пригадую, як за лаштунками юрмилися красуні, як кожна переживала, коли зі сцени оголошували їхній вихід. Тоді Марина Занюк стала однією з переможниць і здобула титул «Міс Фото Вісник». І відтоді її модельна кар’єра закрутилася. Адже «Вісник+К» у 2001 році спільно з польськими партнерами провів ще один конкурс краси «Світязянка», а згодом і конкурс «Міс Вісник-2001». Участь у ньому зголосилися брати багато наших юних читачок, здебільшого з сіл. За місяць потрібно було їх навчити, як правильно ходити на сцені, тримати поставу, тобто зробити з них моделей. І ми попросили допомогти нашу красуню Марину Занюк.

– От мені й доручили займатися дівчатами, – пригадує Марина. – А після того, як конкурс закінчився, багато учасниць перепитували мене: «І це все? Нам так сподобалося! Ми ще хочемо вчитися». Тоді у мене й виникла ідея організувати власну справу.

Так Марина Занюк заснувала свою модельну школу, а пізніше агентство. Якщо спочатку навчали дівчат гарно ходити, робити макіяж, спортивні вправи, то згодом додали предмети: риторику, акторську майстерність, позування, фотокласи, англійську мову, догляд за волоссям, зачіски, лекції нутриціолога (спеціаліст з харчування), психолога, стиліста. За понад двадцять років вивчили сотні дівчат! А згодом у Марини Занюк була співпраця з відомими українськими та світовими брендами, зокрема  Valentino, Sonia Rykiel, Armani, Pierre Cardin. Її учениці фотографувалися для каталогів місцевих виробників, ходили на показах у Києві і почали їздити за контрактом по всьому світу. Марину Занюк запрошували на фотосесії у Китай, Таїланд, Індію, Ліван. Усі роки ми щиро тішимося її успіхам, милуємося її красивими фото і з любов’ю називаємо «наша Марина». А вона поштовхом до модельної кар’єри та власної справи завдячує саме шеф-редактору газети «Вісник+К» Євгену Хотимчуку. І вважає його своїм хрещеним батьком!

Свято моди завдяки танцівниці – військовій

Тепер Марина Занюк – не тільки відома українська модель, а й турботлива дружина і мама. За понад двадцять років виростила сотні моделей, провела не один модний показ. А нещодавно вона організувала у Луцьку захід Fashion Day, який не проводила з 2014 року. Здавалося б, які можуть бути модні покази, коли в країні палає війна і гинуть українці?! Але саме на такому заході збирали кошти для потреб нашої волинської 100-ї бригади.

– Я знала, що на початку повномасштабного вторгнення Аня Рекретюк, яка має танцювальну студію, разом з чоловіком пішла в тероборону, – розповідає Марина Занюк. – Перед тим, як я задумала відродити модний захід Fashion Day, дізналася, що Аня оголосила збір на антидронову рушницю. Тож вирішила: а кому ж допомагати збором на заході, як не своїм?

До Марини підключилися однодумці, друзі, знайомі, підтримали місцеві дизайнери та блогери, колишні учениці. Зокрема волинські дизайнери Оксана Зінчук, Світлана Гунчик, Ірина Дяченко, телеведуча Світлана Рижук, колишня модель  агенції Олена Григоренко, відома блогер, співачка Аліна Жук. Завдяки цим чудовим людям і відбулося у Луцьку свято моди та краси, на якому зібрали 66783 гривні. Як пояснила Анна Рекретюк, за чиєї ініціативи проводили збір, планують переобладнати авто на спеціалізоване – для вивезення поранених із позицій, важкопрохідних місць, куди звичайний медичний автомобіль не може дістатися.

А Марина Занюк подякувала усім, хто долучився до заходу. І відзначила, що найбільше завдячує Євгену Хотимчуку – українському письменнику, Заслуженому журналісту України, шеф-редактору всеукраїнського тижневика «Вісник+К». Марина не забуває свого хрещеного батька, який дав старт її модельній кар’єрі, і звісно ж, запросила його на показ.

– Я щиро тішуся Мариною, вона дуже гарна, розумна, перемагала на конкурсах Волині і Луцька, – сказав добре слово Євген Хотимчук. – І з часом вона розправила крила й створила власне модельне агентство. Не всі дівчата стануть міс, не всі стануть красунями, але навчаться гарно ходити, вести себе серед людей – це ж так чудово!

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися