Бійці волинськго тербату скаржаться, що їх хочуть відправити на передову голими і босими
Волинь

Бійці волинськго тербату скаржаться, що їх хочуть відправити на передову голими і босими

1 березня 2015, 16:17
0
0
Сподобалось?
0

Бійці тербатальйону «Волинь», який базується на території 14 механізованої бригади у Володимирі-Волинському і готується до відправки в зону, скаржаться на недостатню кількість озброєння та екіпіровки. Перед ротацією солдати провели – 93 дні на передовій у Дебальцевому, тому точно знають, що лише з автоматом на ворога не підеш. 

– Нам не видали форми, не поновили бронежилети, Усе купили за свій рахунок. Також є проблема в тому, що волонтери іноді допускають помилки і ставлять придбане на баланс, держава все забирає і каже, що то вона видає речі, – розповів IA ZIK боєць Максим Блащук. -
– Заплатили по 680 гривень зарплати – цього навіть на сигарети не вистачить. Ми не просимо 10 тисяч. Дайте бодай 2 тисячі гривень. Я все рівно за них куплю форму, – доповнив розповідь ще один боєць «Волині» Сергій Кулик.
За словами командира взводу, старшого лейтенанта Василя Шедрука, батальйон укомплектований майже на 60% за штатом, але насправді людей значно менше – хворіють. Ситуація із технікою – ще гірша.
– Доукомплектація штату йде повним ходом, але техніка – погана. Та, яку привезли із Дебальцевого, ремонту не підлягає. Бронемашини, які нам подарували волонтери, також треба або ремонтувати, або доукомплектовувати, – говорить він.
Командир взводу зізнається, що навіть не знає кому озвучувати свої проблеми: «Перед нами щойно поставили нового комбата, на якого скинули всі клопоти. Ніхто з бригадних офіцерів перед нами не виступив».
Також, за словами в. о. командира мінометного взводу Володимира Рубана, й досі не відбулися обіцяні навчання для мінометників.
Водночас у штабі оперативного командування «Північ» переконують, що проблем у «Волині» нема.
– Даний батальйон укомплектований речовим майном на 100%, шоломами кевларовими, бронежилетами – 100%, стрілецькою зброєю - 100%, – переконує прес-секретар ОК «Північ»Анатолій Прошин. – За штатом, техніка бронетанкова і автомобільна - 100%. Декілька зразків зараз у ремонті. Проблем у цьому батальйоні нема. Є лише проблема в деяких військовослужбовцях цього батальйону, які не хочуть виконати свій обов’язок.
За словами прес-секретаря ОК «Північ», дві автівки зараз ремонтують рівненські волонтери. Також батальйон отримає БМП. Ще три одиниці техніки дадуть воїнам після переміщення у район бойового злагодження.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися