На Волині через спалювання сухої трави трапилося 49 пожеж
Волинь

На Волині через спалювання сухої трави трапилося 49 пожеж

18 березня 2015, 11:54
0
0
Сподобалось?
0

Не зважаючи на усі старання Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, волиняни продовжують нехтувати правилами пожежної безпеки, спалюють сміття, навмисно підпалюють суху траву, спричиняючи своїми діями займання сільськогосподарських угідь, торфовищ, лісів, загорання житлових будинків. Так, з початку року через безвідповідальність громадян трапилося 49 пожеж, згоріли понад два десятка житлових і господарських будівель.

Останній серйозний випадок трапився вчора у селі Крупа Луцького району. Тут за дорученням сільського голови прибирали кладовище. «Суботник» завершився спалюванням сміття і сухої трави. В результаті вогонь вийшов з-під контролю і перекинувся на хлів місцевої жительки.

Цього ж дня у селі Лишнівка Маневицького району внаслідок необережного поводження з вогнем невстановлених осіб виникло загорання торфу, а у селі Бахів Ковельського району спалахнула суха трава на площі 1,5 гектара.  Рятувальники на місцях оперативно ліквідували ці дві пожежі.

Управління ДСНС у Волинській області закликає громадян припинити спалювання сухої трави у господарствах та на відкритих територіях. Варто пам’ятати, що такі злочинні дії не тільки завдають шкоди довкіллю, але й наражають на небезпеку людське життя та здоров’я!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися