Родина загиблого добровольця з «Айдару» нарешті отримає державні допомогу
Волинь

Родина загиблого добровольця з «Айдару» нарешті отримає державні допомогу

26 липня 2015, 18:08
0
0
Сподобалось?
0

Мешканець Каменя-Каширського Микола Королько загинув 21 липня минулого року під час оборони села Георгіївка на Луганщині. Фатальним для нього став постріл із ворожого танка. Микола Королько пішов служити до батальйону «Айдар» добровольцем. На той момент у законодавстві не було передбачено статусу добровольця. Тож дружина полеглого Героя Валентина, лишившись з маленькими дітьми на руках, цілий рік безуспішно намагалася добитися державної допомоги. У тому числі одноразової виплати сім’ям загиблим у розмірі 609 тисяч гривень. 13 липня 2015 року відбулося засідання Камінь-Каширського районного суду Волинської області з розгляду даної справи. Днями Феміда винесла рішення: суд задовольнив заяву пані Валентини та визнав її чоловіка військовослужбовцем Збройних Сил України, який загинув під час бойових дій у районі проведення антитерористичної операції.

Зрештою, не лишилися осторонь проблеми і обласна рада та обласний військкомісаріат. Під час особистої зустрічі з Валентиною Королько голова Волинської ОДА Володимир Гунчик пообіцяв максимально посприяти у встановлені статусу військовослужбовця для Миколи Королька, давши відповідні доручення юридичним підрозділам.

І ось представники влади та військового комісаріату одразу ж повідомили Валентині Королько про можливість отримати державну допомогу. Розповіли, які документи потрібно подати й куди саме звертатися. Найближчим часом родина камінь-каширського Героя-добровольця отримає належне.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися