За незаконний видобуток бурштину на Волині штрафами покарали двох мешканців Рівненщини
Волинь

За незаконний видобуток бурштину на Волині штрафами покарали двох мешканців Рівненщини

18 жовтня 2015, 14:39
1
0
Сподобалось?
0

Прокуратура Маневицького району здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення – бурштину.

За результатами розслідування двом жителям Рівненської області, які були затримані на території Маневицького району під час незаконного видобутку за допомогою лопат «сонячного каміння», оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Підозрювані повністю визнали свою вину у вчиненому, відтак з ними укладено угоди про визнання винуватості, відповідно до яких вони сплатять до державного бюджету штраф у розмірі 7 тисяч гривень кожен, інформують у прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, наприкінці вересня за змовою кримінальних авторитетів Вови Морди, Андрія Нєдєлі та Аслана, почався «наїзд» на волинські ліси. Двічі по кілька тисяч нелегальних копачів бурштину, переважно з Рівненської області, заїжджали в урочища поблизу села Гута-Лісівська. По собі непрохані гості залишили знищені гектари лісу, непоправні втрати для природи Маневицького району та мільйонні збитки для держави. Ліси поблизу виявленого родовища бурштину і досі пильнують чималі міліцейські сили.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • 1
    1

    І що це за штраф такий 7000гр. при курсі 23 гр.$ У них всі розрахунки в долларах США

    18 жовтня 2015, 14:48
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися