У Луцьку відремонтований зоопарк у день відкриття відвідали майже шість тисяч людей
Волинь

У Луцьку відремонтований зоопарк у день відкриття відвідали майже шість тисяч людей

19 жовтня 2015, 08:54
1
0
Сподобалось?
0

У неділю всі дороги у Луцьку вели до міського зоопарку, який урочисто відкривався після реконструкції. Великий комплекс робіт тут було виконано у рамках проекту «Модернізація зоопарку в містах Замості та Луцьку, а також створення рекреаційної зони у місті Жешуві з метою розвитку прикордонного природного туризму», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Дорослі і діти почали збиратися біля звіринця ще задовго до відкриття, біля кас утворилися солідні черги. Аби довго не затримувати відвідувачів офіційна частина відкриття була недовгою. Луцький міський голова Микола Романюк подякував будівельникам за якісні роботи а директору комунального підприємства «Луцький зоопарк» Ользі Денисенко за фанатичну і віддану працю. Також привітали лучан з відкриттям оновленого зоопарку заступник президента міста Замость Магдалєна Долган, директор  зоопарку у місті Замость Гжегож Гарбуз. Серед гостей були Генеральний Консул Республіки Польща у місті Луцьку Беата Бживчи та директори практично усіх українських зоопарків, які напередодні провели спільну науково-практичну конференцію.

А далі людський потік хлинув на територію оновленого зоопарку, який змінився до непізнаваності. А тут на відвідувачів чекали новенькі містечка збудовані для левів та ведмедів. Для дітлахів організатори свята підготували веселі конкурси та розваги. На території зоопарку працювали аніматори. От тільки ведмеді, які є одними з головних винуватців свята, адже отримали нову простору домівку, не поспішали виходити до відвідувачів. Але натомість усі йшли дивитися на нових звірів. Так у зоопарку з’явилися мавпи двох видів, екзотичні чорно-білі кози, чимало пернатих, а київський звіринець подарував луцькому звіринцю двох маленьких тигренят.

Наразі, роботи ще не закінчені. За словами Миколи Романюка, будівельники знесуть стару адміністративну будівлю при вході у звіринець, а натомість зведуть нову, в якій буде створено навчальний центр для занять юних природолюбів.

Також, за словами координатора проекту реконструкції Луцького зоопарку, до кінця року, за умови погодження керівництвом Програми, буде встановлено додатково ще 13 нових вольєрів, майже кілометр нової огорожі навколо ставків, скульптури тварин реального розміру для людей з вадами зору, альтанки, нові гойдалки та смітники, столи та лавки для дитячих гуртків. Також у Луцьку з’являться інформери та вказівники, щоб можна було легко віднайти дорогу до зоопарку з будь-якої частини міста.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • лучанка
    лучанка

    6 000 людей! - і жодного туалету поряд!!!!! там в черзі в касу із-за СМОРОДУ не можливо було знаходитися!!!

    19 жовтня 2015, 09:12
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися