Під час бесіди з Вавжинцем ПОПЄЛЕМ-МАХНІЦКІМ (ліворуч)
Волинь

Науковці з Луцька обмінювалися досвідом у Познані

7 грудня 2023, 16:19
0
0
Сподобалось?
0

Науковці КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради налагодили тісну взаємовигідну співпрацю з одним із трьох найбільших і найрейтинговіших вишів Польщі – Університетом імені Адама Міцкевича в Познані, зокрема, з його структурним підрозділом – Інститутом східнослов’янських філологій. Міжнародне стажування чотирьох науково-педагогічних працівників кафедри філології, яке тривало на кафедрі україністики УАМ упродовж листопада в змішаному режимі, завершилося чотириденним візитом наших краян до польських колег, в ході якого ними були прочитані гостьові лекції про фольклор і сучасну літературу Волині, відбувся обмін досвідом викладання мовно-літературних дисциплін, проаналізовано роботу новітньої базової бібліотеки освітнього закладу, вивчено особливості підготовки наукових публікацій у міжнародному фаховому виданні.

Успішне проходження стажування було посвідчено відповідними сертифікатами, урочисте вручення яких відбулося в ректораті цієї науково-освітньої установи. Відтак на рівні завідувачів кафедр з українського боку – Світлани Подолюк і з польського – Ярослава Поліщука були накреслені найзагальніші перспективи подальшої співпраці, з’ясовані конкретні дотичності та взаємні зацікавлення науковою і ґрантовою діяльністю у спільному європейському просторі.
Прецедент створено, на часі – тверді обопільні кроки до поглиблення й урізноманітнення форм і методів подальшої співпраці на ринку наукових та освітніх послуг за новими світовими стандартами та пріоритетами.

Лариса МАРТИНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися