Ковель відзначає 500-річчя надання місту Магдебурзького права
Волинь

Ковель відзначає 500-річчя надання місту Магдебурзького права

30 червня 2018, 14:30
0
0
Сподобалось?
0

1 липня у Ковелі традиційно відзначають День міста. Цього року це свято  особливе. Адже 500 років тому, у 1518 році, своєю грамотою польський король Сигізмунд І дозволив князю Василю Сангушку утворити з села Ковле місто з наданням йому Магдебургського права. З цього приводу у місті відбудеться чимало цікавих заходів, -повідомляє прес-служба міської ради.

Зокрема, сьогодні о 17.00 год. в культурно-просвітницькому центрі відкриється  фотовиставка «Ковель. Миті історії». Її приурочено до   500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права.
Працівники історичного музею зібрали цікаві фото з сімейних альбомів ковельчан. Кожен зможе з допомогою цих світлин заглянути в минуле і побачити, чим жило місто і його мешканці.

Сьогодні ж урочисто вручили ключі новоселам будинку на вулиці Володимира Кияна, 70 б (друга черга).

1 липня передбачається урочиста академія за участю делегацій з міст-партнерів та почесних гостей свята,Ууисте відкриття свята на новій парковій сцені. Вручення нагород переможцям міського конкурсу дитячого малюнка «Місто очима дітей». Концертна програма «Мистецькі візерунки» і виступ державного академічного Волинського народного хору та чимало іншого.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися