У луцькому виші відкриють медичний факультет
Волинь

У луцькому виші відкриють медичний факультет

28 січня 2020, 14:31
0
1
Сподобалось?
1

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відкриють спеціальність "Медицина". Про це 28 січня під час інавгураційної промови розповів новообраний ректор Анатолій Цьось. З 24 січня він набув повноважень ректора терміном на 5 років. 

Так у промові Анатолій Цьось розповів про майбутні плани, які сподівається втілити на цій посаді. Зокрема, зазначив, що наразі хочуть повернути університету стару назву - Волинський національний університет імені Лесі Українки. Він аргументував це тим, що у європейській традиції назва університету походить від міста або території, де знаходиться заклад освіти. Це дає можливість ідентифікувати університет та проводити промоцію регіону.

Окрім того новий ректор розповів про відкриття медичного факультету та зазначив, що вже є домовленість про оплату навчання для 50 студентів за рахунок бізнесу. А з вересня університет відкриє перший набір студентів-іноземців на спеціальність «Медицина». Також незабаром на базі СНУ відновлять військову кафедру для підготовки офіцерів в запасі.

Ще серед  планів - створення університетського видавництва та сучасної цифрової бібліотеки.

Також Анатолій Цьось подякував колегам за плідну роботу та за наданий кредит довіри. Він підкреслив, що буде і надалі працювати на благо університету та налагоджувати міжнародну співпрацю.

До речі, наразі у СНУ імені Лесі Українки навчається 9 838 тисяч студентів на 54 спеціальностях. У консолідованому рейтингу за 2019 університет посідає 37 позицію серед 240 вишів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися