«Виганяє мене з автобуса», - волинянка з інвалідністю скаржиться на водія маршрутки «Луцьк – Ківерці»
Волинь

«Виганяє мене з автобуса», - волинянка з інвалідністю скаржиться на водія маршрутки «Луцьк – Ківерці»

16 лютого 2020, 17:39
0
0
Сподобалось?
0

До редакції звернулася мешканка села Прилуцьке Ківерцівського району Волині Тетяна Іванівна Горолюк. Вона розповіла, що водії приміських маршруток сполученням «Луцьк – Ківерці» кілька разів виганяли її з автобуса. Хоча вона має інвалідність ІІ групи та є ветераном праці.

– Я 30 років пропрацювала в Луцькому АТП 30221.  А тепер на старості, коли здоров’я втратила, водій виганяє мене з автобуса. І каже: «Я закажу всім шоферам, щоб тобі не зупинялися!» Так обідно! Повірте, справа не в тих грошах, хоч пенсія у мене невеличка, а у ставленні, – розповіла в редакції Тетяна Іванівна. – Що я за тридцять років роботи на транспорті не заробила пільги ніякої? Ми завжди чесно працювали, виїжджали на контроль, а тепер у маршрутках ніхто ніякого білета не дає.

На жаль, змінами у законодавстві від 2014 року ветерани праці позбавлені права на безкоштовний проїзд у приміському транспорті. Для людей з інвалідністю ІІ групи формально закон цього не відмінив, але видатки на пільгове перевезення ст. 91 Бюджетного кодексу покладені повністю на місцеві бюджети. Оскільки Прилуцьке  уже входить до складу Луцької ОТГ, оплачувати пільговий проїзд має міський бюджет Луцька. Як повідомили нам в управлінні транспорту Луцької міськради, люди з інвалідністю ІІ групи загального захворювання права на безкоштовний проїзд в автобусах міста не мають. Щодо приміських перевезень, то згідно з додатковою угодою, перевізник, коли виграє тендер на маршрут, зобов’язується безкоштовно перевозити людей з інвалідністю від війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих, чорнобильців І і ІІ категорії, людей з інвалідністю І та ІІ груп, дітей з інвалідністю до 16 років. Кошти на це мають компенсувати місцеві бюджети, а там, як правило, гроші для цього не закладають. Отож все залежить від перевізника і водія. Хтось бере пільговиків, а хтось може навіть  не зупинитися на зупинці. Отож, формально право на безкоштовний проїзд у Тетяни Горолюк ніби є, тільки нічим і ніким, на жаль, не забезпечене.

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Олеся ВЕРЕСКОВЕЦЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися