Медичка з Волині два місяці майже не знімає «коронавірусного» костюма
Волинь

Медичка з Волині два місяці майже не знімає «коронавірусного» костюма

7 червня 2020, 20:52
0
1
Сподобалось?
1

Упродовж останніх двох місяців Оксана Кравчук зі Старовижівщини майже не знімає захисного костюма, бо входить до складу мобільної медичної бригади з відбору зразків біологічних матеріалів для тестування на COVID-19. Вона працює у Старовижівському центрі первинної медичної допомоги. Район одним з перших тримав удар у боротьбі з цієї важкою недугою.

– Першим хворим на коронавірус у районі виявився наш колега – водій пункту екстреної медичної допомоги, – розповідає Оксана Миколаївна. – Його смерть стала для всіх шоком, бо працювали поруч багато років, добре знали його. І раптом людини не стало.

Тож коли Оксані Кравчук, акушерці з 33-річним медичним досвідом, запропонували перейти у мобільну бригаду, одразу погодилася. Часу на перекваліфікацію не було, у Старовижівському районі з кожним днем збільшувалася кількість інфікованих. Тож вчитися довелося на ходу. Костюм, маска, окуляри, рукавички – ти першим приймаєш удар, пам’ятаючи, що вдома чекає родина, онуки. Не дай,Боже, принести вірус і в свою сім’ю! З початку епідемії Оксана Кравчук зробила майже 300 заборів зразків аналізів на коронавірус.

– Найбільше вражає стан потенційних хворих, – каже Оксана Кравчук. – В очах – страх, розгубленість, пригніченість. Такі пацієнти замикаються в собі, тому хочеться їх підтримати добрим словом, усмішкою. Не можна звикнути й до того, що хворіють діти. Але з ними найлегше знайти спільну мову, бо малеча ще не розуміє, що відбувається. А один чотирирічний хлопчик, побачивши мене в захисному костюмі, здивовано запитав: «Хіба надворі дощ, що ви так одягнуті?»

Поки що із 47 виявлених в районі інфікованих один випадок – летальний. Хтось уже одужав, а хтось зовсім скоро стане здоровим. І це чи не найбільше тішить Оксану Кравчук та двох інших її колег по мобільній бригаді, адже «дощ», про який згадував маленький хворий хлопчик, обов’язково закінчиться.

Наталія ЛЕГКА



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися