У Луцьку в інклюзивному хабі дітям влаштували новорічне свято
Волинь

У Луцьку в інклюзивному хабі дітям влаштували новорічне свято

26 грудня 2020, 21:20
0
0
Сподобалось?
0

Унікальний творчий простір зібрав сьогодні юних театралів, аби підбити підсумку минулого року, провести майстер-клас і роздати презенти.

Інклюзивний центр «Простір дії» є місцем постійного проведення різноманітних тренінгів, репетицій, розвиваючих занять, пише ІА Волинські новини.

Сьогодні ж відбулася зовсім нова для дітей та організаторів подія – новорічне свято. Водночас, вона стала своєрідним підсумком діяльності хабу, його взаємодії з іншими організаціями, співпраці з батьками та волонтерами. А ще – гарною нагодою оздобити приміщення тематичними прикрасами.

Керівниця інклюзивного хабу Вікторія Колодяжна розповідає, що захід можна назвати «прем’єрною вечіркою». Адже дітям і батькам вперше покажуть відеоверсію інклюзивного театрального проєкту «Пригоди ХромоСоні». Виставу поставлено за книгою Світлани Нагаєвої, у ній розповідається про пригоди хромосоми Соні, котра любить обійматися. Авторка у такій доступній формі пояснює, чому народжуються сонячні люди – люди з синдромом Дауна – пов'язаного із присутністю додаткової хромосоми.

«Усі ролі зіграли юні актори, більшість з яких приходить до нас у хаб. Тут вони займаються елементарним музикуванням, граються, розвиваються. Це для них звичне місце, де комфортно. Тому ми і вирішили організувати прем’єру інклюзивного перформансу саме тут», – наголошує Вікторія Колодяжна.

Режисерка вистави Алла Доманська підкреслює: телевізійна версія стала підсумком важкої багатогодинної роботи. «І усе це – заради 10 хвилин відео. Хоча варіант ще не остаточний, і будемо допрацьовувати. Головне знати, коли зупинитися, адже межі досконалості не існує», – каже режисерка.

Після перегляду діти жваво обговорювали виставу та нагороди, які вона отримала на різноманітних показах, пригадували яскраві миті зйомки та поглядали у бік ялинки, адже під нею були помітні пакунки з подарунками. Хоча від приємного моменту – отримання презенту – їх відділяло ще одне цікаве заняття.

Організатори підготували для дітей ще й майстер-клас зі створення яскраво оздобленого новорічного ліхтарика. Коли ж усі гарно попрацювали і втомилися, настала довгоочікувана мить – актори отримали подарунки (новорічні та символічні, адже серед них і пам’ятні хромосомки з вистави).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися