У новорічну ніч на Волині лікарі врятували чоловіка, у якого зупинилося серце
Волинь

У новорічну ніч на Волині лікарі врятували чоловіка, у якого зупинилося серце

26 січня 2021, 17:20
0
0
Сподобалось?
0

Команді лікарів кардіохірургічного центру Ковельського МТМО з початку 2021 року вдалося врятувати сім життів. 

Про це повідомляє пресслужба медзакладу МТМО у Фейсбуку.

Зауважують, що навіть у новорічну ніч лікарі стали ангелами-охоронцями для пацієнта, у якого раптово зупинилося серце.

Так, в останній день 2020-го для ковельських лікарів ознаменувався врятованим життям пацієнту, якого за дві години до нового року доставили в приймальне відділення Ковельського МТМО із зупинкою серцевої діяльності. Успішні реанімаційні заходи повернули хворого до життя. Йому імплантували тимчасовий водій ритму серця. А 2 січня 2021 року у кардіоцентрі чоловікові встановили двокамерний електрокардіостимулятор.

Ще четверо пацієнтів кардіохірургічного центру потрапили у ковельську лікарню в критичному стані та потребували складних операцій на серці. Зараз усі вони мають добре самопочуття та готуються до виписки.

Зокрема, провідний кардіохірург Ковельського МТМО Володимир Танський та команда лікарів центру врятували життя чоловікові, у якого на операційному столі трапився повторний інфаркт. Пацієнта 1959 року народження доставили з Любешівщини з інфарктом міокарда. Під час операції (аортокоронарного шунтування) виникла раптова зупинка серця. Завдяки миттєвій реакції ковельських медиків життя пацієнта було врятоване. Його терміново підключили до апарату штучного кровообігу та успішно завершили операцію.

Зазначають, що 90% втручань з аортокоронарного шунтування (АКШ) лікарі виконують за методикою Off-pamp без зупинки серця.

Іншим пацієнтам кардіохірургічного центру з важкими набутими вадами серця провели протезування аортальних клапанів, мітрального клапана, зробили пластику трьохстулкового клапана. Весь час перебування у лікарні вони перебували під цілодобовим спостереженням і доглядом медичного персоналу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися