Прикордонниця з Волині стала першою жінкою-суддею з практичної стрільби
Волинь

Прикордонниця з Волині стала першою жінкою-суддею з практичної стрільби

29 березня 2021, 16:08
0
-1
Сподобалось?
-1

Держприкордонниця з Волині Софія Підвальна здобула кваліфікацію судді з практичної стрільби. 

Про це йдеться на сайті Державної прикордонної служби.

Нещодавно у Львові відбувся семінар з підготовки спортивних суддів. Серед 22 спортсменів, які взяли участь у заході, була й прикордонниця Луцького загону старший сержант Софія Подвальна.

Дівчина розпочала військову службу в прикордонному відомстві два роки тому. Під час проходження курсу підготовки захопилася стрільбою.

З часом вона почала брати активну участь у різного рівня змаганнях та турнірах по стрільбі з міні-карабіна. У цьому виді спорту Софія показує високі результати. На даний час є учасницею стрілецького клубу «Parabellum».

«Мені подобається практична стрільба. На тренуваннях ми виконуємо не лише базові вправи. Відпрацьовуємо стрільбу з часовими та фізичними обмеженнями, зміною магазина, в русі, долаючи побудовані бар'єри. В практичній стрільбі потрібно вміти не тільки потрапляти в ціль, а й робити це якомога швидше. Цей вид стрільби вимагає від спортсмена неабиякої сконцентрованості, адже під час виконання вправ потрібно постійно тримати в голові послідовність ураження мішені, як рухатися, де змінювати магазини та інше»,- зазначила Софія.

Прагнучи досягти вищого рівня самореалізації у практичній стрільбі, прикордонниця вирішила пройти навчання та стати спортивним суддею.

І це їй вдалося, адже із завершенням семінару Софія отримала сертифікат про успішне закінчення навчального курсу базового рівня за кваліфікацією «Спортивний суддя з практичної стрільби» та особову книжку.

Наразі Софія єдина жінка-суддя з практичної стрільби у Волинській області. До речі, окрім стрільби займається ще і єдиноборствами та має спортивні звання майстер спорту України з боксу та кікбоксингу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися