Прооперували двох гірників, які постраждали від падіння ліфта у копальні на Волині
Волинь

Прооперували двох гірників, які постраждали від падіння ліфта у копальні на Волині

5 квітня 2021, 14:04
0
0
Сподобалось?
0

4 квітня на шахті №9 «Нововолинська» на великій швидкості шахтний ліфт опустився на забій. Дев'ятеро шахтарів постраждали.

Як пише ТСН, за попередньою інформацією причиною трагедії стало те, що швидкість ліфта була зависокою, внаслідок цього спрацювало аварійне гальмо. Саме через жорстку посадку і травмувалися гірники. Шестеро з постраждалих відмовились від шпиталізації - нині вони із забоями під наглядом сімейного лікаря.

Решту травмованих шахтарів госпіталізували до лікарні в Нововолинську. Відомо, що нині їх у лікарні п'ятеро. У них переважно забої та переломи. Але двох з них довелось прооперувати. «Всі п'ятеро чоловіків у відділенні травматології, їхній стан задовільний. Перелом стегна середньої важкості, близький до задовільного», - розповів завідувач травматології Тарас Родзь.

Нагадаємо, що аварія сталася у Нововолинську на копальні номер дев'ять напередодні. Гірники сіли у ліфт і саме заглиблювалися під землю. Всередині було 11 людей, коли він полетів у забій.

5 квітня за фактом аварії  розпочали  розслідування. На шахті створили спеціальну комісію, яка обстежує ліфт. В поліції готуються відкрити провадження за статтею "Порушення правил безпеки на виробництві".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися