На Волині відреставрують будинки Косачів
Волинь

На Волині відреставрують будинки Косачів

8 квітня 2021, 17:32
0
0
Сподобалось?
0

На Волині оголосили тендер на реставрацію пам’ятки культурної спадщини "Білий та Сірий будинки Косачів". 

Про це пише Суспільне.

Вартість робіт – 10 мільйонів 639 тисяч гривень. Згідно з технічною частиною тендеру, у цю ціну входить зовнішній та внутрішній ремонт будівель, а також благоустрій і озеленення території "Сірого" будинку.

Як повідомила телефоном Суспільному керівниця музею Ольга Бойко, кошти були виділені з Державного фонду регіонального розвитку. Попередньо загальна вартість проєкту становила 14 мільйонів 980 тисяч гривень. Проте, зі слів музейниці, у ДФРР пояснили, що кошти для Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки можуть виділити лише на ремонті роботи.

Ольга Бойко зазначила: гроші, які не передбачили в межах проєкту, шукатимуть через Український культурний фонд та Колодяжненську ТГ.

Початок аукціону відбудеться 25 квітня. Від підрядника вимагатимуть завершення реставраційно-ремонтних робіт до кінця 2021 року. Замовником робіт є департамент інфраструктури Волинської ОДА.

Взимку 2020 року Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки посів переможне третє місце в конкурсному відборі програм, за яким очікувалося виділення коштів на реставрацію будинків, оновлення експозиції, оцифрування фондів, створення сайту та віртуальної екскурсії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися