На Волині атовці подарували комп'ютери малозабезпеченим родинам
Волинь

На Волині атовці подарували комп'ютери малозабезпеченим родинам

6 вересня 2021, 20:41
0
1
Сподобалось?
1

На Волині 12 дітей із малозабезпечених і багатодітних родин у Маневицькій громаді, а також діти з родин, які приїхали зі Сходу, отримали комп’ютери в рамках реалізації проєкту "Волинь благодійна". 

Про це Суспільному повідомила керівниця громадської організації "Розвиток Волині" Ірина Колковська.

До проєкту залучили дві громади – Маневицьку і Ківерцівську, аби школярі мали можливість навчатися дистанційно в період карантину.

Ідея благодійного проєкту належить ветеранам війни, представникам громадської організації атовців з Княгининка. Її керівник Юрій Хомич розповів: торік акцію розпочали в Княгининівській громаді та подарували дітям 20 комп’ютерів. Цьогоріч запланували подарували дітям 24 комп’ютери.

"Ми зробили доукомплектування всієї техніки, оптимізували її, встановили програмне забезпечення, яке необхідне діткам для роботи", – зазначив Юрій Хомич.

Кошти волонтери збирали під час фестивалю лицарів у Маневичах та благодійного ярмарку "Містечко майстрів" у місті Ківерці.

"За ці кошти до зібраної в громадах комп’ютерної техніки ми закупляли комплектуючі, тому що техніка потребує доопрацювання. Це – додаткова оперативна пам’ять, жорсткі диски", – говорить керівниця громадської організації "Розвиток Волині" Ірина Колковська.

Отримала комп'ютер 13-річна Ірина Кулініч із селища Маневичі. Школярка виховується у багатодітній родині. Говорить: користуватися комп’ютером вміє, хоча вдома раніше його не мала.

"Привезуть столика і напевно комп’ютер стоятиме у моїй кімнаті. Потрібен для навчання – шукатиму інформацію. Деколи задають якісь проекти зробити на флешку, а я деколи не роблю", – говорить школярка Ірина Кулініч.

Усього на Волині проживає майже 6 тисяч малозабезпечених сімей, із них 3 059 – багатодітні, – зазначила заступниця директора обласного департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод.

Для цих родин діє спеціальна програма "Державна соціальна допомога". Щомісяця малозабезпечені сім’ї в середньому отримують 6 700 гривень, – додала посадовиця.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися