На Волині через сказ вакцинують тварин
Волинь

На Волині через сказ вакцинують тварин

5 жовтня 2021, 15:45
0
0
Сподобалось?
0

У селі Голоби та Дарівка Ковельського району вакцинують домашніх тварин від сказу.

Про це розповів Суспільному начальник Ковельської районної лікарні ветмедицини Сергій Пасочник.

26 вересня у трьох волинських селах Ковельського району — Мирин, Кривлин і Рудка-Миринська - оголосили карантин на два місяці через виявлений сказ у теляти.

Тварин у цих селах уже провакцинували. Тут щепили 46 голів великої рогатої худоби, 23 голів дрібної рогатої худоби, 28 коней, 106 собак та 11 котів, — каже Сергій Пасочник. 

Ці три населені пункти оголошені неблагополучними. Нині від сказу вакцинують тварин у сусідніх селах Голоби та Дарівка.

Жителька селища Голоби Марія Криса почула про сказ тварини у сусідньому населеному пункті та принесла на вакцинацію свого кота на прізвисько "Стів". Жінка каже, що вакцинація — безплатна. Домашнього улюбленця від сказу щеплює щороку.

У районі на Волині, де виявили сказ, вакцинують тварин

Житель села Дарівка Микола Климовець провакцинував домашніх собак та котів, а ще кобилу, яка пасеться на пасовищі. Каже, що тварина може бути у потенційні небезпеці. 

"Колись лисяча шкура була дорога, то лис відстрілювали. А зараз ніхто їх не стріляє, а коник на паші ходить і лиси ходять, можуть до коника підійти і вкусити. Вакцинація – це поміч для тварини", — вважає чоловік.

На Волині, зі слів заступника керівника профільного управління Держпродспоживслужби в області Сергія Войтюка, цього року виявили 14 випадків захворювання різних видів тварин на сказ.

У районі на Волині, де виявили сказ, вакцинують тварин

В області планують використати 431 тисячі приманок для пероральної імунізації лисиць. Приманка має вигляд брикета темного кольору. Всередині брикета - капсула з вакциною, яку має розкусити  тварина і таким чином вакцинуватися. Приманки розкидатимуть на місцевостях, де живуть лисиці.

З метою оцінки ефективності вакцинації через місяць після закінчення буде проведений відстріл майже 700 лисиць для дослідження у лабораторіях на наявність вірусу сказу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися