У Луцьку зустріли спортсменів, які представляли Волинь на Паралімпіаді
Волинь

У Луцьку зустріли спортсменів, які представляли Волинь на Паралімпіаді

5 жовтня 2021, 18:25
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку зустріли п’ятьох спортсменів, які представляли Волинську область на Паралімпіаді-2020 у японському Токіо. Зокрема, веслувальникам Сергію Ємельянову та Марині Мажулі вдалося здобути золоту та срібну медалі відповідно.

Нагородження та вручення відзнак спортсменам відбулося у Волинській ОДА, повідомляють Волинські новини.

Так, Волинь на літніх Паралімпійських іграх в Японії представляло п’ятеро спортсменів: Сергій Ємельянов (параканое), Станіслав Самолюк (академічне веслування), Марина Мажула (параканое), Юрій Бабинець (пауерліфтинг), Ярослав Окапінський (легка атлетика).

Волинський спортсмен Сергій Ємельянов виборов золоту нагороду у веслуванні на байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів, випередивши представника ПКР Леоніда Круглова на 0.1 секунди.

Веслувальниця Марина Мажула стала срібною призеркою Токіо-2020 у байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів.

Сьогодні ж спортсменів та їхніх тренерів прийшли привітати чимало посадовців та людей, яким небайдужий спорт на Волині.

Срібна призерка Паралімпіади в Токіо Марина Мажула від імені всіх паралімпійців подякувала за зустріч та привітання.

«Свої виступи та результати ми присвячуємо вам. Якби не ваша турбота та підтримка, то не було б не лише наших нагород, а й спорту взагалі. В Токіо я дуже відчувала підтримку усіх», – сказала спортсменка.

Відзначимо, що указом Президента України орденом «За заслуги» II ступеня нагородили Сергія Ємельянова та тренера веслувальників В’ячеслава Загребу. Натомість орденом княгині Ольги III ступеня нагородили Марину Мажулу. А звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України» присвоїли тренеру з пауерліфтингу Валерію Дружиновичу.

Сергія Ємельянова та Марину Мажулу нагородили сертифікатами на 50 тисяч гривень. Подякою Волинської обласної ради, а також сертифікатом на 50 тисяч гривень також нагородили Станіслава Самолюка, Ярослава Окапінського та Юрія Бабинця.

Насамкінець начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук відзначив, що п’ять років тому в області навіть не сподівалися, що матимуть спортсменів-паралімпійців, які презентуватимуть Волинь.

«Я впевнений, що Волинь на наступних Паралімпійських іграх представлятиме ще більше спортменів», – резюмував Віктор Галан-Влащук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися